Parchetul: sunt anchetate posibile fraude electorale. Vezi cum s-ar fi putut fura voturi

Parchetul: sunt anchetate posibile fraude electorale. Vezi cum s-ar fi putut fura voturi
Parchetul Înaltei Curţi pentru Casaţie şi Justiţie arată astăzi, în ce priveşte situaţia cauzelor constituite la nivel naţional pe parchetelor privind referendumul pentru demiterea rpeşedintelui, procurorii analizează peste 500 de doare în această direcţie.

"Pe rolul unităților de parchet din cadrul Ministerului Public s-au înregistrat peste 500 dosare penale privind desfăşurarea Referendumului din data de 29 iulie 2012. O parte dintre acestea sunt înregistrate pe rolul Direcției Naționale Anticorupție, unde se efectuează cercetări cu privire la comiterea unor infracțiuni", arată Parchetul într-un comunicat de presă.

Prin cercetările derulate în aceste dosare penale nu se verifică modul în care au votat cetățenii și nu sunt cercetate persoanele care au votat, ci sunt investigate posibile fraude electorale, subliniază ÎCCJ.

Verificările efectuate în dosare au conturat mai multe tipologii de comitere a unor posibile fraude: persoane care figurează că au votat atât pe listele electorale permanente cât și pe listele electorale suplimentare, persoane care figurează că ar fi votat dar în realitate nu s-au prezentat la vot, prezența pe listele electorale suplimentare a unor persoane cu date de identificare nereale sau prezența pe listele electorale suplimentare a aceleiași semnături în dreptul unui număr mare de persoane.

"Pentru stabilirea situației de fapt e necesară audierea persoanelor despre care există indicii că au fost trecute fictiv în listele electorale permanente sau suplimentare, calitatea acestora fiind de martor", spun procurorii.

Fostul ministru al Apărării Teodor Atanasiu a fost audiat azi de procurorii DNA Cluj. Vezi aici ce a spus la ieşirea de la audieri

Comenteaza