Parcul auto al poliţiei: plin de Mercedesuri

Parcul auto al poliţiei: plin de Mercedesuri
Peste 100 de maşini, unele dintre acestea mărci de lux, se află în parcul auto al IPJ Cluj.

19 maşini, „corpuri delicte", a strâns poliţia clujeană în parcarea sa. De asemenea, mai sunt acolo 86 de autovehicule indisponibilizate, a căror situaţie juridică urmează să fie clarificată.

„În evidenţa centralizată a autovehiculelor indisponibilizate, aflate în custodia organelor de poliţie şi neintroduse în camera de corpuri delicte sau lăsate în custodia unor persoane fizice sau juridice, figurează 86 de autovehicule a căror situaţie juridică urmează să fie clarificată.

În camerele de corpuri delicte organizate la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au fost preluate 19 autovehicule indisponibilizate în vederea confiscării sau recuperării prejudiciului (în contextul unor dosare penale aflate în lucru)", a declarat Carmen-Livia Jucan, purtător de cuvânt al instituţiei, la solicitarea ZIUA de CLUJ.

În parcarea poliţiei sunt unele maşini de lux. Jucan subliniază că, printre mărcile de autovehicule indisponibilizate, se află Mercedes (valoarea cea mai mare), Opel, Audi, Citroen, Volkswagen, Peugeot. Comisia constituită pentru evaluarea autovehiculelor a estimat valoarea acestora la sume cuprinse între 4.500 şi 60.000 de lei. Cea mai scumpă maşină costă 13.000 de euro.

Potrivit ordinului Ministerului Afacerilor Interne nr. 73/2013, în camerele de corpuri delicte pot fi introduse următoarele categorii de maşini: autovehicule indisponibilizate în vederea confiscării sau recuperării prejudiciului; autovehicule confiscate ca urmare a aplicării sancţiunii contravenţionale complementare; autovehicule indisponibilizate în cazul cererilor de asistenţă juridică internaţională în materie penală.

Poliţiştii clujeni au mai precizat că în anul 2014 nu au fost valorificate autovehicule din cele indisponibilizate.

 

Comenteaza