Parcul retrocedat din Gheorgheni NU se va umple de blocuri. O spune noua LEGE a spațiilor verzi

Parcul retrocedat din Gheorgheni NU se va umple de blocuri. O spune noua LEGE a spațiilor verzi

Legea spațiilor verzi urmează să treacă și de votul din Camera Deputaților, iar apoi să fie promulgată.

Un spațiu verde din cartierul Gheorgheni, evaluat la 2 milioane de euro, a fost scos la vânzare recent. Proprietarul a reușit să obțină terenul printr-o retrocedare, iar în timpul procesului cei de la primărie nu i-au oferit o alternativă sau un teren în altă parte.

Oamenii din zonă se tem că în locul spațiului verde vor apărea blocuri. Reprezentanții primăriei spun că în acest acest loc nu se va putea construi pentru că, în planul urbanistic zonal, locul apare ca spațiu verde. Acum există și o lege care sustine acest lucru, adoptată luni de Senat.

''Posibilitatea ca încadrarea spațiilor verzi trecute în proprietate privată să fie schimbată pentru a permite construcții a fost eliminată. Mai mult, obligația de a asigura spații verzi în cadrul unor noi proiecte (rezidențiale, comerciale, industriale), în cazul transformării unor spații cu altă destinație ori de extindere a intravilanului, a crescut de la 10 la 30%.

Legea a fost pusă pe ordinea de zi a Comisiei pentru administrație publică, respectiv a plenului Senatului României, fiind adoptată. Propunerea legislativă, cu amendamentele de corectare incluse, a fost transmisă Camerei Deputaților, pentru votul final'', a transmis Mihai Goțiu, fost senator de Cluj.

 

Comenteaza