Parlamentul a votat componenţa CA al TVR; Tănase rămâne director interimar

Parlamentul a votat componenţa CA al TVR; Tănase rămâne director interimar
Plenul reunit al celor două Camere a adoptat, marţi, cu 327 voturi "pentru" şi 14 "împotrivă", lista cu membrii titulari şi supleanţi desemnaţi ai Consiliului de Administraţie (CA) al TVR, iar votul pentru preşedinte nu a mai avut loc, Stelian Tănase rămânând director interimar.

Votul a fost secret cu bile şi s-a dat asupra listei candidaţilor. La şedinţă au fost prezenţi 342 de deputaţi şi senatri din totalul de 573. Lista se consideră aprobată dacă este votată de majoritatea deputaţilor şi senatorilor prezenţi.

Membrii titulari ai CA  care au fost votaţi sunt Claudiu Brânzan, Cătălin Blebea, Stelian Tănase (foto), Andrei Muraru, Radu Carp, Debreczeni Hajnalka, Adrian Bucur, Eduard Dumitraşcu, Romina Surugiu, Corneliu Calotă, Raico Cornea. După adoptarea listei, membrii titulari şi supleanţii au depus jurământul în faţa plenului reunit. Preşedintele de şedinţă, Miron Mitrea, a anunţat că preşedintele CA nu va fi ales în cursul zilei de marţi, acesta rămânând preşedinte interimar până în momentul în care se va desfăşura procedura.

CA al TVR cuprinde 13 persoane, desemnate prin votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, în şedinţa comună a celor două Camere. Preşedintele CA este numit de Parlament, pe o perioadă de patru ani. Potrivit legii nr. 41 din 1994 privind organizarea şi funcţionarea TVR, CA este compus din 13 persoane, dintre care una îndeplineşte funcţia de preşedinte. Şeful CA este şi directorul general al TVR.

Membrii CA sunt numiţi pe patru ani. Tănase a fost numit director general interimar al TVR, de Parlament, pe 20 decembrie 2013. Fostul CA al TVR, condus de Claudiu Săftoiu, a fost demis pe 10 decembrie de Parlament, odată cu respingerea raportului de activitate al SRTV pe 2012. În dimineaţa aceleiaşi zile, Claudiu Săftoiu îşi depusese demisia din funcţia de preşedinte al TVR la birourile permanente ale Parlamentului.

Etichete
Comenteaza