Pârtie! De azi se poate schia la Cluj

Pârtie! De azi se poate schia la Cluj
Administratorii pârtiilor de la Muntele Băişorii şi din Feleacu au anunţat deschiderea sezonului de schi. La Dângău, situaţia e incertă din cauza defectării unui utilaj.

Ninsorile din această săptămână au fost suficiente pentru ca împătimiţii sporturilor de iarnă să poată să se bucure de pârtii pentru prima dată în această iarnă la Cluj. Cei care nu apucă să ajungă mâine până în ora 17:00 la Băişoara pot încerca pârtia mai apropiată de Cluj-Napoca, din Feleacu, deschisă de la ora 14:00 până seara târziu.

Prima pârtie care se deschide azi este cea de 1,2 kilometri din staţiunea Muntele Băişorii, cu program până la ora 17:00. “Instalaţia de nocturnă o pornim sâmbăta, când este mai multă lume”, spune administratorul firmei Turism Arieşul, Adrian Baciu. O urcare cu teleschiul costă 4 lei, existând şi posibilitatea achiziţionării de cartele de cinci şi zece urcări la preţuri de 20, respectiv 40 de lei. Pentru cei care practică doar ocazional sporturile de iarnă, se închiriază echipament complet de schi cu 30 de lei şi snowboard cu 40 de lei.

“Este al optulea sezon cu acelaşi preţ. Pregătim o surpriză şi dacă birocraţia României merge bine, la sfârşitul lui ianuarie vom schia şi pe specială”, a precizat Baciu. Veşti bune pentru schiori vin şi de la pârtia din Feleacu, denumită din acestă iarnă Schi Arena. “Deschidem vineri la ora 14:00. Zăpada este numai bună, totul merge cum trebuie”, a spus administratorul pârtiei. Weekendul trecut, pârtia nu a fost deschisă din cauza unei probleme tehnice la instalaţia de produs zăpadă artificială. O urcare cu teleschiul costă 4 lei, zece urcări - 35 de lei, 15 urcări - 50 de lei, iar un abonament pentru toată ziua , 100 de lei. Teleschiul poate transporta 412 persoane pe oră. Pârtia are o lungime de 765 metri, o diferenţă de nivel de 98 metri şi o înclinare medie a traseului de 14 grade. Pârtia beneficiază de un sistem de iluminat nocturn, fiiind deschisă în fiecare zi până la ora 22:00. Drumul de acces până la pârtie a fost asfaltat şi modernizat în urmă cu o lună, iar parcarea de lângă pârtie are 500 de locuri.

Situaţia este incertă în cea de-a treia locaţie pentru iubitorii sporturilor de iarnă, satul Dângău din comuna Căpuşu Mare. “Zăpadă este suficientă şi s-ar putea schia, dar ni s-a stricat maşina de bătătorit zăpada. Încercăm să o reparăm şi sperăm să-i dăm drumul mâine (azi - n. red.)”, ne-a spus administratorul Adrian Moga. Firma Magnetiq Tour a amenajat două pârtii, numite Gemenii şi Pârtia Neagră, ce beneficiază de instalaţie de teleschi de 400 de metri şi tun de zăpadă artificială. “Avem 160 de locuri de parcare, iar la altitudinea de 1.000 de metri există o terasă panoramică şi un punct alimentar cu belvedere”, menţionează Moga. În zonă există posibilitatea cazării la pensiuni.

Comenteaza