PÂRTIE!!! La Buscat Băişoara se amenajează de zor pârtiile de ski. Sâmbătă ar putea porni şi telescaunul

PÂRTIE!!! La Buscat Băişoara se amenajează de zor pârtiile de ski. Sâmbătă ar putea porni şi telescaunul

Iubitorii sporturilor de iarnă aşteaptă nerăbdători deschiderea noului sezon de ski la Buscat, în Staţiunea Muntele Băişorii din, judeţul Cluj. 

"Ne bucurăm de interesul manifestat, prin mesaje, telefoane şi comentarii legate de starea pârtiilor. Muncim la amenajarea acestora pentru a putea deschide cât mai repede posibil, mai avem nevoie de o zi cu temperaturi scăzute pentru a putea înzăpezi în totalitate pârtia albastră", au transmis cei de la Buscat Resort - Băişoara. 

Aceştia spun că noaptea de vineri va fi definitorie, pentru a şti dacă sâmbată dimineaţa se poate face deschiderea şi pornirea telescaunului. "Să ne tineţi pumnii, şi "ne auzim " sâmbătă dimineaţă, speram noi cu veşti bune legate de data şi ora deschiderii noului sezon de ski la Buscat. Vă mulţumim şi ne vedem curând", au postat joi seara pe Facebook organizatorii de la Buscat Resort - Băişoara. 

Vineri sunt anunţate ploi uşoare în zona Clujului cu temperaturi cu maxime de 5 şi minime de -7 grade celsius, iar sâmbătă temperaturile la Muntele Băișorii sunt anunţate a fi între un grad cu plus şi două grade sub zero.  

Buscat Resort se află la Cota 1600, într-o zonă extrem de frumoasă a Munților Apuseni. Vârful Buscat are o înălţime de 1676 m, şi este situat la 60 de km de Cluj-Napoca şi aproximativ 100 km de Alba Iulia, Târgu Mureş şi Zalău şi la 3 km de staţiunea Băişoara.

La Buscat există 5 pârtii de ski, una fiind pentru începători dotata cu baby lift, pârtia albastră (1300m), pârtia verde (1700m), pârtia roșie (800m), pârtia neagră (900m) şi o partie pentru săniuş. Pârtiile sunt suspendate la intersecţia cu şoseaua, fiind unite în vârful muntelui Buscat şi la poalele muntelui, lângă telescaun.

Comenteaza