Video Foto Pasager prins pe Aeroportul Cluj cu monede și lingouri ascunse în bagaj

Pasager prins pe Aeroportul Cluj cu monede și lingouri ascunse în bagaj
Pasager prins pe Aeroportul Cluj cu monede și lingouri ascunse în bagaj
monede și lingouri ascunse în bagaj

Inspectorii vamali de la Aeroportul din Cluj-Napoca au descoperit zeci de monede și lingouri din metal prețios în bagajul de mână al unui pasager, acestea fiind disimulate în laptop și în obiectele personale.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Bărbatul în vârstă de 43 de ani a fost prins pe Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca în timp ce încerca să scoată din ţară aproximativ 2.700 de grame de monede şi lingouri susceptibile a fi din aur şi argint.

"Autorităţile de frontieră din cadrul Aeroportului Internaţional 'Avram Iancu' Cluj-Napoca au descoperit, ascunse în bagajele unui cetăţean român, monede şi lingouri susceptibile a fi din aur şi argint, în greutate totală de aproximativ 2.700g, pe care bărbatul a încercat să le scoată ilegal din România. În data de 01.09.2020, în jurul orei 12.30, la Aeroportul Internaţional 'Avram Iancu' Cluj-Napoca, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasager pe ruta Cluj-Napoca - Munchen - Doha - Filipine, cetăţeanul român S.Z., în vârstă de 43 de ani", se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Bunurile, printre care şi 70 de monede, au fost ascunse printre bunurile bărbatului, în laptop, telefon, portofel şi în bagajul de cală.

"La controlul de securitate, lucrătorii Brigăzii Antiteroriste din cadrul Serviciului Român de Informaţii au observat că laptopul din bagajul de mână al bărbatului conţine componente necorespunzătoare. Imediat, au fost solicitaţi poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali, care au efectuat un control amănunţit asupra bagajelor şi persoanei. Astfel, au fost descoperite, disimulate în laptopul, telefonul, portofelul, dar şi în bagajul de cală al bărbatului, 70 de monede şi lingouri din metal galben şi alb. În urma inventarierii bunurilor a rezultat cantitatea de 2700g metal galben şi metal alb, susceptibile a fi din aur, respectiv argint", se mai precizează în comunicatul menționat.

Bărbatul susţine că are documente de provenienţă a bunurilor. Întrucât nu au fost declarate şi depăşesc valoarea plafonului vamal admis, acestea au fost ridicate de către Biroul Vamal din cadrul Aeroportului și vor fi trimise spre expertizare Trezoreriei Cluj-Napoca.

"Faţă de cele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat bunurile pe parcursul mai multor ani şi deţine documente de provenienţă pentru obiectele descoperite în urma controlului efectuat. Deoarece bunurile susceptibile a fi aur şi argint nu au fost declarate şi depăşesc valoarea plafonului vamal admis, acestea au fost ridicate de către Biroul Vamal din cadrul Aeroportului Cluj-Napoca, urmând a fi predate Trezoreriei Municipiului Cluj-Napoca în vederea expertizării. Totodată, poliţiştii de frontieră fac cercetări în cauză sub aspectului săvârşirii infracţiunii de tentativă la contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270, alin. 2, lit. a din Legea nr. 86/2006, privind codul vamal al României", mai menţionează comunicatul Poliţiei de Frontieră.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza