News alert Aeroportul Cluj introduce restricții pentru pasagerii veniți din Italia

Aeroportul Cluj introduce restricții pentru pasagerii veniți din Italia

Directorul de operaţiuni a Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj (AIAIC), Tudor Lupoaiei, a declarat că pasagerii cursei de Bergamo vor intra în ţară pe un flux separat la Poliţia de Frontieră.

El a declarat, duminică, pentru corespondentul Mediafax, că pasagerii vor intra în ţară pe un flux separat la Poliţia de Frontieră și că acestora li se vor lua datele.

„Duminică seara va ajunge pe AIAIC cursa de la Bergamo. În urma cazurilor de coronavirus din Italia, am anunţat Direcția de Sănătate Publică, Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare, iar la faţa locului vor fi un medic de la DSP şi de la cabinetul nostru medical pentru o evaluare a pasagerilor.

Aceştia vor intra pe un flux separat la Poliţia de Frontieră, li se vor lua datele şi parametri medicali după care vor pleca mai departe. Nu sunt măsuri de carantină; dacă sunt pasageri asimptomatici, nu vor intra în carantină”, a spus Lupoaiei.

Sursa citată a subliniat că pasagerii vor fi informaţi ca în cazul în care vor avea probleme de sănătate să ia legătura cu autorităţile medicale. „Pentru toate zborurile de Italia vom avea o procedură separată”, a precizat directorul operaţional al AIAIC. 

Pasagerii care sosesc la Aeroportul Henri Coandă București din zonele din Italia afectate de coronavirus, respectiv pentru moment cele dinspre Milano, Bergamo, Treviso, Torino vor intra în ţară pe fluxul destinat zborurilor charter, au anunţat reprezentanţii aeroportului. La intrarea în ţară, vor completa un scurt chestionar cu datele de identificare şi informaţii relevante. Ei vor fi asistați de personalul medical al DSP.

Numărul de infecţii cu coronavirus în Italia a depăşit 100, după ce duminică au fost confirmate 44 de cazuri noi, scria CNN. Majoritatea cazurilor este concentrată în regiunile nordice din Lombardia (89 de cazuri). În Lombardia sunt peste 176.000 de români. Mai multe localităţi italiene sunt în carantină.

Comenteaza