Pasagerul cu numărul 2 milioane pe Aeroportul Internațional Cluj

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC) a sărbătorit pasagerul cu numărul 2.000.000 de anul acesta. Este vorba despre un bărbat care a aterizat din Dublin.

Norocosul pasager a fost premiat de compania aeriană Blue Air cu un bilet dus-întors spre orice destinație, o sticlă de șampanie și un buchet de flori. 

"Înregistrăm, miercuri, 2 milioane de pasageri pe AIAIC și suntem bucuroși că aniversăm mai repede acest eveniment. Anul trecut aniversarea a 2 milioane de pasageri a fost mai târziu, în septembrie, avem o creștere a numărului de pasageri cu 4%. Până la sfârșitul anului, estimăm că vom avea aproape 3 milioane de pasageri pe aeroportul clujean pe cele 45 de destinații", a declarat David Ciceo, directorul AIAIC.

Pasagerul cu numărul 2 milioane a fost arădeanul Claudiu Buda. “Sunt total surprins, mai ales că acum câteva minute dormeam în avion. Mă bucur să fiu eu câștigătorul; mă bucur și pentru Cluj-Napoca pentru că este un număr foarte mare și sper să fie din ce în ce mai mulți pasageri. Nu călătoresc des pe această rută, e o totală întâmplare”, a spus acesta.

Aeroportul Cluj a sărbătorit pasagerul său cu numărul 1.000.000 din 2019 în 23 mai, cu o zi mai devreme comparativ cu 2018, ca urmare a unei tendințe pozitive de creștere a traficului aerian din primele cinci luni ale anului. În 2018, pasagerul cu numărul 2 milioane a fost sărbătorit pe 7 septembrie. Atunci, David Ciceo spunea că aeroportul se pregăteşte pentru atingerea a 7 milioane de pasageri.

"Ca să aducem 7 milioane de pasageri la Cluj, cum avem în plan, trebuie să aducem noi companii aeriene, noi destinaţii, trebuie să asigurăm infrastructura. Construirea unei parcări auto şi a unui hotel în apropierea aeroportului este importantă, iar investiţia este asumată de Consiliul Judeţean", declara Ciceo.

Anul 2017 a fost primul când aeroportul clujean a sărbătorit 2 milioane de pasageri, în 21 septembrie.  AIAIC a consemnat 1,33 milioane de pasageri în primul semestru al anului, un trafic dublu față de cel de la Timișoara. Totuși, Bucureștiul este la mare distanță, cu 6,8 milioane de pasageri.

Transportul aerian de pasageri din România a crescut, în primul semestru cu 7,7% comparativ cu perioada similară din 2018, de la 9,9 la 10,7 milioane pasageri, conform Institutului Naţional de Statistică. Pe aeroportul Henri Coandă au fost îmbarcaţi 3.466.500 pasageri şi debarcaţi 3.378.300, la Cluj, 681.800 pasageri îmbarcaţi şi 654.600 debarcaţi, iar pe Timişoara 364.900 pasageri îmbarcaţi şi 349.400 debarcaţi.

Comenteaza