Video Foto Pasagerul cu numărul 2.000.000 a aterizat pe Aeroportul din Cluj. Tânărul elev de 10 ani de la școala „Ion Agârbiceanu”: Am fost la shopping în Istanbul și pe Bosfor / Ciceo: Promitem 3 mil. pasageri în 2023

Gabriel Canciu, un tânăr clujean de 10 ani, elev la Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” din oraș, a fost norocosul pasager cu nr. 2.000.000 în 2022 de la Aeroportul Internațional „Avram Iancu”. Acesta a călătorit alături de părinți, cei trei au sosit din Turcia.

În această dimineață, la Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, a aterizat în jurul orei 08.30 (AM) pasagerul cu numărul 2.000.000 pentru anul 2022, la doar 4 luni de la borna de 1.000.000 de pasageri.

Este vorba de Gabriel Canciu, un tânăr băiat în vârstă de 10 ani din Cluj-Napoca, elev la Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” din oraș. Acesta a fost însoțit de către părinții săi la bordul aeronavei Turkish Airlines.

„A fost puțin ciudat, dar m-am bucurat, nu știam că mă așteaptă. Am fost în Istanbul în vacanță, în septembrie a fost și ziua mea de naștere. Din Istanbul mi-am cumpărat niște haine, am fost pe Bosfor și am venit (înapoi la Cluj - n. red.), iar de luni mă reîntorc înapoi la școală. Obișnuiesc să călătoresc cu avionul de două ori pe an, iar acesta este cel mai special eveniment al meu”, a spus Gabriel Canciu, pasagerul cu nr. 2.000.000 pe Aeroportul din Cluj în 2022.

Întrebat de ZIUA DE CLUJ dacă dorește să le povestească și colegilor de la școală surpriza, acesta a răspuns hotărât că nu are de gând.

Norocosul pasager a fost selectat și premiat la debarcare cu un bilet de avion dus-întors din partea Turkish Airlines, o machetă a unui avion Turkish, flori și o atenție din partea aeroportului.

Anul acesta Aeroportul Internațional Cluj atinge pentru a patra oară în istoria sa pragul de 2 milioane de pasageri înregistrați într-un an calendaristic. Prima dată când Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj a reușit depășirea pragului de 2.000.000 de pasageri înregistrați a fost în anul 2017, iar de atunci, cu excepția anilor pandemici 2020 și 2021, în toamna fiecărui an a existat această posibilitate de a marca reușita și excelența operațiunilor aeroportuare. 

David Ciceo: Este pentru a patra oară când ajungem la această bornă

„Această dimineață este un eveniment deosebit. Avem pentru a patra oară 2.000.000 milioane de pasageri pe Aeroportul din Cluj. Am obținut și în 2017, și 2019, iar în ultimii doi ani, din cauza crizei (pandemice - n. red.), nu am reușit să ajungem la această cifră”, a declarat David Ciceo, Directorul Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj-Napoca.

Luna august, de bun augur pentru Aeroportul din Cluj în 2022

„Povestea de succes a Aeroportului Cluj continuă cu o nouă filă de istorie scrisă astăzi, 7 octombrie, și cu noi recorduri stabilite în 2022. Anul acesta, luna august a fost cea mai bună lună din istoria de peste 90 de ani a aeroportului clujean în care s-au înregistrat peste 338.000 pasageri, iar în 8 august 2022 am avut parte de o premieră absolută, odată cu recordul dee 12.288 pasageri transportați de pe aeroport într-o singură zi. Depășirea pragului de 2.000.000 de pasageri este o performanță care ne onorează, dar și o provocare de a continua eforturile de recuperare grabnică a traficului aerian existent înainte de pandemie”, a mai declarat David Ciceo.

Zborurile directe Turkish Airlines operate de pe aeroportul clujean spre Istanbul sunt cu o frecvență aproape zilnică. Istanbul este unul dintre cele mai mari hub-uri la nivel mondial.

Rețeaua de rute a Aeroportului Internațional Cluj oferă în prezent peste 45 de destinații regulate spre peste 20 de țări din Europa și Orientul Mijlociu, precum și zboruri charter spre cele mai importante destinații turistice ale sezonului.

„În 28 iunie am avut un milion de pasageri. Turkish Airlines este un partener foarte seriosm pentru Aeroportul Internațional Cluj, oferă nu numai zboruri Cluj-Istanbul, dar prin Istanbul oferă conexiuni foarte importante în întreaga lume. Considerăm că este una dintre cele mai puternice companii aeriene din Europa și chiar din lume. Am urmărit ce s-a întâmplat în perioada de criză și față de multe companii, Turkish a început o revenire foarte puternică, Turkish, în acest moment ca număr de mișcări, are peste anul 2019. Felicităm Turkish pentru realizările extraordinare. Suntem legați de cel mai mare aeroport din lume, aeroportul din Istanbul. Am discutat împreună cu Turkish Airlines, sperăm și îi rugăm poate reușim să mărim numărul frecvențelor anul viitor”, a mai spus Ciceo. 

Investiții de 300 mil. euro și 7 mil. pasageri în 2040 la Aeroportul Cluj

David Ciceo a promis pentru anul următor 3.000.000 milioane de pasageri pe Aeroportul Cluj și a declarat că se vor investi 300 mil. euro pentru a ajunge la 7 milioane de pasageri în 2040.

„Această bornă de 2.000.000 de pasageri este foarte importantă pentru Aeroportul din Cluj. Este a patra oară în istoria aeroportului când ajungem la această cifră (...). Se observă efortul aeroportului de a relua traficul. În 2019 am avut 2.9 mil. pasageri. Să avem 2.000.000 chiar din luna octombrie înseamnă deja o revenire foarte importantă, iar în 2023 promitem că vom avea 3.000.000 de pasageri. A fost un efort extraordinar de marketing, am reușit să aducem companii și destinații noi, la fel și frecvențele zborurilor. Sperăm ca anul viitor să anunțăm noi destinații și companii pe Aeroportul Cluj. Avem un plan ca în 2040, pe Aeroportul Cluj să avem 7 milioane de pasageri. Trebuie să realizăm investiții importante. Unele sunt în curs, iar altele le vor fi reluate. Aeroportul are profit, avem o situație financiară foarte bună. În următorii 15 ani vom investi aproximativ 300 mil. euro. Am obținut deja foarte multe fonduri europene. Se lucrează la devierea Someșului, iar după, pista va fi mărită la aproximativ 3.500 m”, a conchis David Ciceo.

 

Comenteaza