Pasaj subteran pentru accesul la aeroport din viitoarea gară din Someşeni

Pasaj subteran pentru accesul la aeroport din viitoarea gară din Someşeni
Accesul pasagerilor din viitoarea gară amplasată vizavi de aeroportul internaţional din Cluj-Napoca ar putea fi realizat printr-un pasaj subteran, a arătat astăzi preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, după ce a cerut Regionalei CFR începerea demersurilor pentru înfiinţarea gării.

"Accesul se va face printr-un pasaj subteran sau un pasaj suprateran", a arătat Tişe. Cine suportă cheltuielile? "Nu neapărat CFR", spune Tişe adăugând că eventualele costuri ar putea fi suportate în asociere de o companie privată. "Practic în acest moment calea ferată trece chiar prin curtea Regiei Autonome a Drumurilor Judeţene. Nu e nevoie decât de amenajarea gării", explică Tişe. 

Preşedintele Consiliului Judeţean a mai arătat că o eventuală gară în Someşeni ar fi foarte importantă pentru aeroportul din Cluj, "care va deveni regional şi unde vor veni pasageri din mai multe judeţe".

Amintim, Tişe a trimis astăzi o cerere Regionalei CFR Cluj prin care cere înfiinţarea unei staţii CFR în apropierea aeroportului. „Aeroportul Internaţional joacă un rol cheie în economia întregii regiuni de nord-vest a ţării. Accesul pasagerilor la aeroport trebuie facilitat şi pe alţi vectori de transport, alături de cei rutieri", a explicat preşedintele CJ Cluj în adresa remisă Regionalei.

Comenteaza