Foto Patrick Ciorcilă: "Sportul e mai mult decât mișcare, înseamnă disciplină, lecții de viață și chiar entertainment"

Patrick Ciorcilă: "Sportul e mai mult decât mișcare, înseamnă disciplină, lecții de viață și chiar entertainment"
Patrick Ciorcilă: "Sportul e mai mult decât mișcare, înseamnă disciplină, lecții de viață și chiar entertainment"
Patrick Ciorcilă: "Sportul e mai mult decât mișcare, înseamnă disciplină, lecții de viață și chiar entertainment"
Patrick Ciorcilă: "Sportul e mai mult decât mișcare, înseamnă disciplină, lecții de viață și chiar entertainment"
Patrick Ciorcilă: "Sportul e mai mult decât mișcare, înseamnă disciplină, lecții de viață și chiar entertainment"
Patrick Ciorcilă: "Sportul e mai mult decât mișcare, înseamnă disciplină, lecții de viață și chiar entertainment"
Patrick Ciorcilă: "Sportul e mai mult decât mișcare, înseamnă disciplină, lecții de viață și chiar entertainment"

Patrick Ciorcilă a renunţat la tenis, dar nu şi la ambiţia de a face performanţă. A rămas extrem de aproape de sport, pe care îl iubeşte la fel de mult. A transformat pasiunea în business. S-a implicat în câteva proiecte din zona managementului - Sports Festival, Winners Sports Club și Next Level Basket Camp sunt trei dintre ele - și a avut succes. Despre toate acestea, Patrick Ciorcilă vorbeşte într-un interviu acordat jurnalistului Ovidiu Blag.

Reporter: Patrick, ce este Sports Festival şi cum v-a venit ideea aceasta?

Patrick Ciorcilă: Sports Festival este un proiect legat nu numai de sport, ci și de oportunități. Timp de câteva zile, publicul a avut șansa de a încerca diversele activitati ale festivalului, indiferent că vorbim despre sporturile care s-au putut practica și învăța gratuit sau că vorbim de participare la competiții de semiprofesioniști, pentru cei mai avansați.

În plus, festivalul a adus la Cluj campioni și legende, performeri mondiali veniți să facă spectacol chiar aici, la noi acasă. Toate acestea la pachet cu zone de food & drinks și zone de distracție potrivite publicului de orice vârstă, copii, adolescenți sau părinți. Am reușit să combinăm evenimente sportive de mare anvergură cu conceptul deja îndrăgit la Cluj, acela de festival.

Ideea a apărut și a crescut în ultimul an. Am dat o formă concretă acestui proiect alaturi de trei prieteni, Horațiu Pitea, Mirel Alexa şi Ștefana Giurgiu. Fiecare dintre ei au experiență în diverse business-uri de succes. Formăm o echipă grozavă, iar dupa părerea mea acesta e un punct cheie în succesul unui proiect.

A fost o idee cu care am rezonat din prima, deoarece am convingerea că sportul este insuficient înțeles, dezvoltat și susținut în România. Sportul e mai mult decât mișcare, înseamnă disciplină, lecții de viață și chiar entertainment.

Câți oameni au lucrat la Sports Festival și care a fost rolul lor?

Patrick Ciorcilă: Pentru realizarea unui proiect atat de complex a fost nevoie de oameni cu experiență din diverse domenii, de la sport, publicitate, marketing până la partea de logistică și implementare. Numărul oamenilor implicați a trecut de 50, la care s-au adăugat 200 de voluntari. În echipă nu avem sportivi de performanță, ci persoane care practică sport la nivel de amatori, pentru disciplină și sănătate.

Cum de te-ai gândit să te consacri acestui tip de management sportiv și de ce?

Fiind jucător de tenis, de când eram mic, sportul a fost mereu cea mai mare pasiune a mea. Am jucat tenis de performanță 10 ani, așa că este de la sine înțeles că mă atrage acest domeniu. Chiar dacă am renunțat la cariera de tenisman devreme, la 18 ani, faptul că am reușit să joc la un nivel ridicat mi-a dat ocazia să cunosc mulți sportivi de top, dar și oameni de calitate din toate domeniile. 

Astfel, managementul sportiv mi se potrivește. Cel mai important lucru este să îți placă ceea ce faci, să ai pasiune. Mă bucur că pot învăța atât de multe lucruri din aceste proiecte în care mă implic.

Ce simți după o astfel de desfășurare de forțe la care ai fost parte? Sunt semnale încurajatoare, veți continua?

Patrick Ciorcilă: E incredibil sentimentul pe care ți-l dă un stadion plin de oameni fericiți, care strigă „Hai, România!”. Energia din jurul proiectului e pozitivă. Feed-back-ul primit de la public și parteneri este foarte bun. Cluburile sportive și federațiile consideră festivalul extrem de benefic.

De la început ne-a fost clar faptul că nu o să ne oprim la o singură ediție. O să dezvoltăm în continuare proiectul, cu invitați noi, cu evenimente conexe mai multe, cu sporturi inedite aduse în festival, dar și cu mai multe activităţi pe partea de entertainment. Am început deja să lucrăm pentru ediția de anul viitor.

Poate unul dintre cele mai bune semnale a fost faptul ca reprezentanții FC Barcelona Legends care au fost prezenţi la Cluj ne-au spus că acesta a fost unul dintre cele mai bine organizate meciuri ale lor de până acum. Am fost onorați să auzim asemenea cuvinte, așa că nu putem să fim decât încrezători pentru viitor.

Ce poți schimba tu, din acest punct de vedere, al implementării proiectelor sportive cu adevărat relevante pentru oraș și nu numai?

Patrick Ciorcilă: Nu neapărat trebuie schimbat ceva. Mai degrabă am putea să ne gândim să îmbunătățim diferite aspecte. Îndreptarea către sport este din ce în ce mai mare, trebuie doar ca oamenii să fie influenţați pozitiv în această direcţie. Ar fi o imensă satisfacție să știu că proiectele în care mă implic contribuie la acest lucru.

Ce sentimente te încearcă după această experiență?

Pentru mine au fost câteva luni absolut nebune, cu pregătirea festivalului. Pot să spun că adrenalina a fost la cote maxime, mai ales în acele patru zile. Sincer, sunt extrem de mândru că a ieșit totul așa cum ne doream, poate chiar peste așteptări. Sunt nerăbdător să văd cum evoluează lucrurile…

În afară de acest proiect, ce mai ai în plan? La Winners sau altundeva…

Patrick Ciorcilă: Eu am preluat managementul clubului Winners Sports Club, un business de familie început acum 10 ani, din aceeași pasiune a părinților mei pentru sport. Fac asta de peste un an, așa că multe ore zilnic mi le petrec acolo. Este un loc care se dezvoltă frumos și este un reper pentru ceea ce înseamnă sportul și relaxarea în oraşul nostru.

Suntem în al șaptelea an consecutiv în care organizăm o tabără sportivă de vară, începând din iunie si pînă în septembrie. În timpul verii, în fiecare week-end avem turnee de tenis de juniori, seniori, fie că sunt de amatori sau profesionişti.

În plus, am organizat acolo concerte, întâlniri între prieteni, încercăm să diversificăm nu doar paleta de sporturi (padelul bucurându-se de mare succes), ci și cea a activităților conexe cu sportul, pentru ca lumea să se simtă în largul ei la Winners.

În acelaşi timp, tot pe partea de sport, am dezvoltat împreună cu prietenul meu, fostul baschetbalist Branko Cuic, un camp de baschet de performanță, care este la prima ediţie și care are loc toată luna iulie, la Lacul Gilău. Avem peste 350 de participanţi, ceea ce ne-a depășit aşteptările, dat fiind faptul că este ediția inaugurală.

Le oferim copiilor o experiență profesionistă, în acelaşi timp plăcută, să învețe lucruri și să dezvolte relaţii de prietenie. Antrenamentele sunt conduse de antrenori de top din Serbia, de la loturile naţionale, fiind binecunoscut faptul că școala sârbească de baschet este una dintre cele mai bune din lume.

Cum vezi, datorită ideilor tale și ale colaboratorilor tăi, viitorul în acest domeniu?

Patrick Ciorcilă: Cred că putem ajuta foarte mult acest domeniu. Vrem să ducem eforturile noastre dincolo de un simplu eveniment, vrem să contribuim la politici de sănătate publică prin sport, la calitatea vieții, la atragerea oamenilor spre sport.

Va fi Sports Festival un Untold de sport, ca audiență și interes?

Patrick Ciorcilă: Faptul că la Cluj avem evenimente atât de cunoscute pe plan internațional nu poate decât să ne ajute. Termenul de „Untold al sportului” nu poate însemna decât ceva pozitiv, luând în considerare nivelul la care au ajuns.

Unde se pot aduna ideile pentru la anul, cum poți fi parte în Sports Festival?

Oricine poate lua parte în Sports Festival. Chiar încurajăm publicul să ne trimită idei, să ne propună sporturi interesante pe care să le aducem în festival. Se poate face asta pe site-ul nostru, www.sportsfestival.com, unde avem o secțiune numită „Propune un sport” sau pe e-mail contact@sportsfestival.com. În ceea ce privește campul de baschet, după ce terminăm prima ediție, la final de iulie 2018, revenim cu concluzii și cu planuri pentru… la anul.

Comenteaza