Patroana unei firme a înşelat şi statul şi încrederea angajaţilor. Pentru ce sumă a riscat totul

Patroana unei firme a înşelat şi statul şi încrederea angajaţilor. Pentru ce sumă a riscat totul
Administratorul unei societăţi comerciale este cercetat de poliţişti pentru evaziune fiscală. Acesta ar fi reţinut şi nu ar fi virat către bugetul de stat impozitele aferente veniturilor obţinute din drepturile salariale şi contribuţiile pentru sănătate, şomaj şi pensie.

"În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de investigare criminalităţii economice din cadrul Poliţiei municipiului Câmpia Turzii, s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de o femeie de 49 de ani pentru evaziune fiscală, comisă prin stopaj la sursă", au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

Femeia, în calitate de administrator al unei firme din Câmpia Turzii, ar fi reţinut pe parcursul lui 2013 şi 2014 de la angajaţi impozitele pe venit şi contribuţiile sociale, fără să le vireze la bugetul de stat. Prejudiciul cauzat astfel este de aproximativ 6.500 de lei.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a ei, sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută de Legea 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

 

Comenteaza