Patron italian "model": a furat cât a putut şi de la stat şi de la angajaţi

Patron italian
Un patron italian stabilit în judeţul Cluj este cercetat de poliţişti pentru evaziune fiscală. Acesta nu ar fi virat impozitele şi contribuţiile sociale ale salariaţilor şi ar fi înstrăinat bunurile mobile ale firmei.

Italianul cercetat este un bărbat de 59 de ani, administrator al unei firme din Gherla. Pe parcursul lui 2013 şi 2014, el ar fi reţinut şi nu ar fi virat către bugetul de stat, în termenul legal, impozitele aferente veniturilor obţinute din drepturile salariale şi contribuţiile pentru sănătate, şomaj şi pensie ale angajaţilor săi. În acest fel, a prejudiciat statul de aproximativ 55.000 de lei.

De asemenea, în aceeaşi perioadă ar fi înstrăinat mai multe bunuri mobile ale firmei administrate, cauzând un prejudiciu de circa 45.000 lei.

"Anterior, bunurile au fost puse sub sechestru de către organele fiscale şi au fost lăsate în custodia administratorului, în vederea acoperirii unor datorii către bugetul de stat", au precizat poliţiştii.

Faţă de bărbat, cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, pentru comiterea infracţiunilor de „evaziune fiscală", faptă prevăzută de Legea 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, şi „sustragere de sub sechestru", faptă prevăzută de Codul penal.

Comenteaza