Patron şmecher: a prejudiciat statul cu peste 6,5 milioane de lei, prin comerţul cu maşini second-hand

Patron şmecher: a prejudiciat statul cu peste 6,5 milioane de lei, prin comerţul cu maşini second-hand
Un bărbat cercetat pentru infracțiuni de evaziune fiscală, pe numele căruia era emis un mandat de arestare preventivă în lipsă, a fost depistat în urma investigaţiilor efectuate de către poliţiştii clujeni.

Persoana în cauză, în calitate de administrator al unei societăți comerciale cu sediul în Cluj-Napoca, nu ar fi înregistrat în documentele contabile și nu ar fi declarat veniturile realizate din activități de comerț cu autoturisme second-hand organelor fiscale competente.

Astfel, el ar fi cauzat un prejudiciu în valoare de circa 6.500.000 lei bugetului consolidat al statului, reprezentând valoarea TVA-ului sustras de la plată.

Bărbatul, un clujean de 33 de ani, a fost prins de poliţişti în cursul zilei de luni, 23 noiembrie, pe raza municipiului Oradea. În ziua următoare el a fost prezentat magistraților din cadrul Tribunalului Cluj-Napoca, fiind confirmat mandatul de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Cercetările continuă în cauză pentru documentarea întregii activităţi infracţionale și recuperarea prejudiciului, sub coordonarea unităţii de parchet competente.

Comenteaza