Patronii firmei de transport Fany, condamnați. Ce pedepse au primit

Patronii firmei de transport Fany, condamnați. Ce pedepse au primit
Patronii firmei de transport Fany şi directorul de la Direcţia Licenţe din cadrul Autorității Rutiere Române (ARR) Bucureşti, trimişi în judecată de DNA Cluj în mai 2014, și-au aflat sentințele. Ei pot ataca verdictul cu apel.

Instanța Tribunalului Cluj l-a condamnat pe șeful companiei clujene, Ștefan Cadar, la 2 ani și 8 luni de închisoare cu executare, din care se scade timpul petrecut de acesta în arest preventiv și la domiciliu, adică perioada cuprinsă între 13 martie 2014 și 1 iulie 2015, informează clujust.ro. 

Soția sa, Olezia Cadar, a primit o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare, pe durata unui termen de încercare de 6 ani. În același timp, societatea de transport SC Fany Prestări Servicii SRL a fost amendă penal cu suma de 50.000 de lei, dispunându-se și suspendarea desfășurării activității de transport public persoane pe ruta Cluj-Napoca - Așchileul Mic, dus-întors, timp de trei luni.

De asemenea, șefa din cadrul ARR, Daniela Dobrilă, are de executat 3 ani de închisoare. În cazul ei instanța a hotărât să confiște, în favoarea statului, sumele de 17.000 lei, 36.800 lei, 44.700 euro, 370 lire sterline și 800 de dolari, alături de autoturismul marca Volkswagen Polo.

Paul Kelemen, șeful atelierului auto din cadrul Fany, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare.

Sentința dată de instanță vineri nu este însă definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare. 

Pentru ce au fost trimiși în judecată

Patronul firmei de transport Fany a fost arestat preventiv în 14 martie 2014, inculpații din dosar, Ștefan și Olezia Cadar, Daniela Dobrilă și Paul Kelemen, fiind trimiși în judecată în data de 6 mai 2014. 

În sarcina celor doi soți s-a reținut săvârșirea unor infracțiuni precum darea de mită în formă continuată, spălarea de bani, falsul în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator, punerea în circulaţie pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, în formă continuată și punerea în circulaţie pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr de înmatriculare fals, în formă continuată. 

Paul Kelemen a fost acuzat doar de punerea în circulaţie pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, în formă continuată, și de punerea în circulaţie pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr de înmatriculare fals, în formă continuată.

Șefa Direcţiei Licenţe din cadrul ARR Bucureşti a fost trimisă în judecată pentru luarea de mită în formă continuată, folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, complicitate la spălarea de bani și fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator. 

În sarcina companiei de transport s-a reținut săvârșirea infracțiunilor concurente de dare de mită, spălare de bani și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că, în perioada octombrie - decembrie 2013, Ştefan Cadar şi soţia sa, Olezia Cadar, i-au oferit în repetate rânduri Danielei Dobrilă suma de 10.000 lei şi mai multe bunuri în valoare totală de 49.550 lei, din care au remis efectiv bani şi bunuri în valoare totală de 34.550 lei.

În schimbul acestor beneficii, Dobrilă trebuia să emită acte şi să furnizeze informaţii deţinute în virtutea funcţiei deținute în cadrul ARR, care să permită societăţii Fany să obțină, la licitaţia organizată în noiembrie-decembrie 2013, un număr cât mai mare de trasee de transport persoane.

 

Comenteaza