Patru bărbaţi, prinşi vânzând ilegal pomi de Crăciun

Patru bărbaţi, prinşi vânzând ilegal pomi de Crăciun
Cu doar câteva zile rămase până la Crăciun, poliţiştii îşi mobilizează forţele pentru a-i prinde pe cei care încearcă să-şi facă un ban în plus de sărbători vânzând ilicit brazi.

Ultima acţiune întreprinsă de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj s-a încheiat cu prinderea a patru astfel de comercianţi iliciţi.

Duminică, la ora 10:00, un tânăr de 24 de ani din Mărişel, a fost prins în Floreşti cu 11 brazi transportaţi ilegal. Două ore mai târziu, la 12:00, un bătrân de 65 de ani din Călăţele a fost depistat vânzând ilegal brazi pe strada Observatorului.

Controalele au continuat şi luni dimineaţa, la ora 02:20 poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei oraşului Huedin identificând pe raza comunei Poieni un alt bărbat din Călăţele, de 59 de ani, care transporta 21 pomi de Crăciun fără a îndeplini condiţiile legale.

În aceeaşi zi, în jurul orei 04:20, pe raza localităţii Sâncraiu a fost depistat încă un bărbat, de 42 de ani, din Beliş, care transporta 17 pomi de Crăciun, fără a poseda documente legale de provenienţă şi transport.

Persoanele prinse au fost sancţionate contravenţional conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar brazii au fost ridicaţi în vederea confiscării şi predaţi reprezentanţilor ocolului silvic.

Comenteaza