Patru clujeni, reţinuţi pentru infracţiuni informatice. Prejudiciul se ridică la 600.000 euro

Patru clujeni, reţinuţi pentru infracţiuni informatice. Prejudiciul se ridică la 600.000 euro
Procurorii DIICOT au făcut azi dimineaţă percheziţii în judeţele Cluj, Alba şi în Capitală pentru a da de urma unor persoane bănuite că au spart conturile unor cetăţeni din mai multe ţări, prin intermediul internetului.

În urma percheziţiilor, opt persoane au fost reţinute. Este vorba despre patru clujeni, o persoană din Alba şi trei din Bucureşti, care făceau parte din acelaşi grup infracţional. Suspecţii au fost dusi la sediul DIICOT Cluj, pentru audieri şi urmează să fie prezentati instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Conform procurorilor DIICOT, în acest moment, prejudiciul este estimat  la 600.000 de euro.

UPDATE: Autorităţile clujene sunt pe urmele grupului infracţional încă din februarie 2011. Din cercetările efectuate până în prezent reiese că un tânăr de 27 de ani, din Cluj-Napoca, este capul operaţiunii. În fapt, membrii grupării falsificau pagini de internet ale unor instituţii bancare pe care le transmiteau prin spam persoanelor vătămate în scopul obţinerii datelor personale de identificare ale instrumentelor de plată electronică.

Pe baza datelor obţinute, suspecţii au retras ilegal bani în favoarea lor ori a altor membri ai grupării infracţionale.

Prejudiciul estimat până în prezent se ridică la peste 600.000 euro, pugubiţii fiind cetăţeni austrieci, germani, finlandezi, suedezi, francezi şi danezi.

 

Etichete
Comenteaza