Patru debateri de top se întrec astăzi la Cluj

Patru debateri de top se întrec astăzi la Cluj
Patru campioni sau finalişti europeni ori mondiali la competiţii universitare de dezbateri se întrec astăzi în Aula Magna a Universităţii Babeş-Bolyai într-o simulare de debate.

Cele trei teme pe care se întrec cei patru debate-ri sunt războiul din Libia - dacă atacurile NATO ar trebui să se concentreze pe suprimarea fizică a preşedintelui Mohamad Gadaffi şi nu pe distrugerea sistemului său militar, de ce este mai bine să studiezi în România decât în Marea Britanie şi de ce ar trebui să fie considerată limba engleză o a doua limbă oficială în România.

Dezbaterea are loc de la ora 12 în Aula Magna a UBB.Este vorba de "Meeting the Great Debaters", organizată de ARDOR Transilvania în parteneriat cu Universitatea "Babeș-Bolyai" și Oxford Union Society.

"Este cea mai mare competiție de dezbateri internaționale găzduită vreodată de România. În baza colaborării cu Oxford Union Society, una dintre cele mai vechi și mai prestigioase asociații de dezbateri din lume, la acest eveniment vor participa patru dintre cei mai importanți debateri ai lumii", spune organizatorul George Jiglău.

Cei patru debateri de top care se întrec astăzi la ora 12 sunt Jonathan Leader Maynard, campion european de dezbateri la Newcastle în 2009 și finalist al Campionatelor Mondiale de la Cork, din 2009, și de la Koc, în 2010, dar şi pe Neil Dewar, finalist al campionatelor europene din Newcastle în 2009 şi Amsterdam în 2010. Totodată dezbaterea este susţinută şi de Lizzie Bauer, semifinalistă la campionatul din Newcastle din 2009 și câștigătoare a unor prestigioase turnee universitare, dar şi David Watson, campion naţional al Africii de Sud, anul trecut.

Finala competiţiei are loc la Salina Turda, duminică.

 

Comenteaza