Patru orfani din Cluj sprijină, din puţinul lor, tinerii orfani din Kenya VIDEO

Patru orfani din Cluj sprijină, din puţinul lor, tinerii orfani din Kenya VIDEO
Patru tineri din Floreşti sprijină, din puţinul lor, tinerii orfani din Kenya, cărora le trimit bani şi rechizite pentru a-şi putea continua şcoala. Dacă la început au adoptat virtual un băieţel, acum ajută să-şi continue studiile o fetiţă ai cărei părinţi au murit de SIDA.

Alin Crişan are 21 de ani şi este orfan de ambii părinţi. El povesteşte că a aflat de la directorul centrului în care locuieşte de Felix, un băiat de numai 10 ani de pe insula Rusinga, din Kenya. Orfan şi el, Felix era cel mai bun elev al şcolii în care învăţa, iar situaţia sa l-a convins pe Alin să îl adopte. Virtual!

"I-am cerut domnului director nişte poze, o situaţie şi am citit-o, le-am dat şi la băieţi şi ne-am înţeles fiecare într-o şedinţă şi în fiecare lună donăm pentru el. Eu personal renunţ la o cutie de bomboane, la o cutie de dropsuri, la dulciuri şi donez pentru el 10 lei în fiecare lună", spune Alin Crişan.

Lună de lună, băieţii i-au trimis lui Felix nu doar bani, ci şi rechizite pentru a-l ajuta să-şi împlineacă visul, acela de a deveni pilot de avion. Clujenii i-au trimis şi o scrisoare în care îi spuneau că sunt alături de el şi, drept răspuns, au primit de le Felix o fotografie şi un mic cadou. Încet, încet băieţelul din Kenya a devenit un frate pentru ei.

Din păcate, situaţia precară din Kenya a făcut ca Felix să renunţe la şcoală la începutul acestui an, aşa că tinerii clujeni au căutat un alt copil pe care să-l ajute.

"Un frate vitreg de-al lui a venit în sat şi l-a convins să plece cu el. Probabil îi pus pe o barcă la pescuit pe lacul Victoria. Băieţii au decis să adopte o fetiţă, tot orfană, crescută de bunică. Părinţii au murit de SIDA şi băieţii continuă să sprijine un copil din comunitatea respectivă", spune directorul centrului, Csiszer Balazs.

Fundaţia care îi sprijină pe cei patru tineri din Floreşti a demarat şi construcţia unei şcoli pe insula Rusinga.

Comenteaza