Patru răniţi în total. Un tânăr de 25 de ani, angajat la o bancă din Cluj, are braţul fracturat de la o lovitură de secure

Patru răniţi în total. Un tânăr de 25 de ani, angajat la o bancă din Cluj, are braţul fracturat de la o lovitură de secure
Bătaia a avut circa opt combatanţi şi s-a desfăşurat duminică în comuna clujeană Ciucea.

Dorian, un angajat în vârstă de 25 de ani al unei bănci din Cluj-Napoca are mâna fracturată şi aşteaptă - în dimineaţa zilei de marţi, 4 august - să intre în cabinetul medicilor legişti de la IML Cluj.

Trăieşte la Cluj-Napoca, însă când a avut loc incidentul, în dimineaţa zilei de duminică, 2 august, acesta se afla în comuna natală, Ciucea. În partea opusă a coridorului aşteaptă la rândul lor, cu diverse echimoze pe trup, alţi trei cetăţeni: Ghiţă, cel care este acuzat că i-a rupt braţul lui Dorian, Cornelia, mama sa, şi soţul acesteia. Cu toţii, la o distanţă cuvenită de Dorian, aruncându-i în răstimpuri acestuia priviri pline de ură.

"Duminică pe la unu şi ceva dimineaţa mă aflam la o crâşmă din sat cu mai mulţi prieteni şi cu un văr de-al meu, când un băiat din sat de vârsta mea, Ghiţă, s-a legat de mine pentru nişte chestii mai vechi, după care a vrut să-mi bată şi verişorul. Am intervenit şi l-am potolit, cumva. La plecarea acestuia, Ghiţă l-a urmărit cu bicicleta. Când am văzut că-l urmăreşte, noi am pornit după ei cu maşina.

La un moment dat Ghiţă a ajuns cu bicicleta în faţa casei sale, iar noi l-am ajuns din urmă şi l-am întrebat: <Ce-i, Ghiţă?> El pur şi simplu a scos din casă o secure. Au ieşit de asemenea maică-sa şi tatăl lui vitreg, puşi şi ei pe scandal. În clipa următoare Ghiţa a dat cu securea după un prieten din grupul nostru, l-a lovit în spate cu dosul ei şi apoi pe mine, în mână", povesteşte Dorian.

Arată că după incident, aflat într-un hal fără de hal, s-a deplasat de urgenţă la Cluj-Napoca, la Unitatea pentru Primirea Urgenţelor, de unde a fost trimis la Clinica de Ortopedie. Acolo medicii i-au operat braţul şi i l-au pus în ghips.

„Aflu acum că tot ei ne-au făcut plângere penală, acuzându-ne că am intrat în casa lor. Au făcut-o la Poliţia din Huedin, şi nu la Ciucea, fiindcă la Ciucea Ghiţă-i cunoscut prea bine şi ştie că nu-l crede nimeni ce spune. Nu înţeleg de ce-au făcut lucrul ăsta fiindcă avem cinci matori de la bar care pot să confirme faptul că şi acolo s-a legat de mine. Vă spun sincer, n-am vrut să vin la IML, dar am aflat că mi-a făcut plângere penală - mie şi la trei persoane din grupul meu - aşa că trebuie să mă apăr",  arată mai departe Dorian.

După ce l-au consultat, medicii i-au eliberat un certificat medico-legal în care îi recomandă câteva săptămâni de îngrijiri medicale pentru mâna fracturată.

Aşa cum e firesc, chestionăm şi partea celaltă implicată în conflict. Ghiţă este cel care rupe primul tăcerea: „Duminică dimineaţă vărul lui Dorian a sărit la mine, în bar. Apoi m-a aşteptat afară şi m-a lovit când mi-am desfăcut lacătul de la bicicletă".

El spune că mai departe şi-a urmărit agresorul cu bicicleta, fiind urmărit la rândul său, până acasă, de cealaltă maşină a tinerilor din grupul lui Dorian. „O oră şi jumătate au tot stat acolo, urlând în faţa porţii noastre, înjurându-ne şi ameninţându-ne că ne omoară," mărturiseşte la rândul său Cornelia, mama lui Ghiţă.

Aceasta recunoaşte că Ghiţa a luat securea, dar numai ca să se apere fiindcă „vizitatorii" l-au tras din poartă şi au început să-l bată pe podeţul din faţa casei, de peste râul Crasna. Moment când mama şi tatăl lui vitreg au sărit pentru a-l extrage - susţine Ghiţă - din mijlocul atacatorilor, alegându-se cu câteva lovituri.

„Sunt lovit la cap şi tăiat, la rândul ei mama e lovită la picior, iar tatăl la picior şi la coaste," arată tânărul. Mama lui arată că s-au deplasat cu toţii la UPU, pentru acordarea primului ajutor, iar ulterior pe la alte câteva clinici din Cluj-Napoca.

"E regretabil ce s-a întâmplat, mai ales că toţi tinerii sunt aproximativ de aceeaşi vârstă, au crescut împreună, iar noi suntem de aceeaşi vârstă cu părinţii lor," adaugă Cornelia.

Până marţi după-amiază, Dorian n-a apucat să depună plângere penală împotriva lui Ghiţă, însă acesta a făcut-o deja: împotriva lui şi a trei din grupul său.

"La această oră la Poliţia din Huedin există doar o plângere penală, împotriva a trei persoane cunoscute şi una necunoscută pentru comiterea infracţiunilor de ameninţare, tulburarea ordinii şi liniştii publice. Această cauză este trimisă spre soluţionare spre postul de poliţie Ciucea. Poliţiştii desfăşoară acte procedurale în această cauză penală, urmând ca după finalizarea cercetărilor dosarul cu soluţia legală să fie înaintat Parchetului competent," a declarat pentru Ziua de Cluj Carmen Jucan, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.

Însă după ieşirea din cabinetul medicilor legişti clujeni, cele trei persoane care au făcut plângere penală împotriva lui Dorian, tânărul cu braţul fracturat, au refuzat să ne declare numărul de zile de îngrijiri medicale ce le-au fost recomandate.

"Vă sunăm mai târziu şi vă comunicăm," ne-a promis doamna Cornelia, la ieşirea din sediul IML. Nu şi-a respectat însă cuvântul dat nici după mai multe ore de la discuţia avută cu ea.

Comenteaza