Patru străini, depistați muncind ilegal la Cluj

Patru străini, depistați muncind ilegal la Cluj

Poliţiştii de imigrări din Cluj au emis decizii de returnare pentru 4 cetăţeni străini, care au fost depistați la muncă ilegală în județul Cluj. Cei patru aveau permise de ședere valabile în scop de angajare, însă la o societate comercială din Harghita.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări - Serviciul pentru Imigrări Cluj, în cooperare cu inspectori de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj, au desfăşurat, în data de 10 februarie 2020, o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii muncii ilegale pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse, au fost depistați 4 bărbaţi din Republica Moldova, cu vârste cuprinse între 27 şi 50 ani, care au intrat legal în ţară în baza unor permise de ședere valabile în scop de angajare în muncă la o societate comercială de pe raza județului Harghita, însă desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale la o altă societate comercială de pe raza județului Cluj, respectiv fără a deţine aviz de muncă.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au revocat dreptul de ședere al cetățenilor străini și au emis pe numele acestora decizii de returnare de pe teritoriul României, care îi obligă să părăsească țara noastră în cel mult 30 zile.Totodată, reprezentanții societății comerciale au fost sancţionați contravenţional cu amendă în valoare de 40.000 lei, pentru angajarea străinilor fără avize de muncă, în conformitate cu prevederile OG 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României.

Comenteaza