Patruzeci de copii din familii sărace şi-au arătat talentele la Cluj

Patruzeci de copii din familii sărace şi-au arătat talentele la Cluj
Un spectacol din cadrul concursului naţional Olimpiada copiilor „Pentru viitor”, a fost organizat ieri la Studioul Radio Cluj.
Concursul face parte din cadrul manifestărilor organizate cu ocazia Anului european pentru combaterea sărăciei şi excluziunii sociale

Competiţia are o fază regională şi una naţională, iar concursul pentru zona de Nord-Vest s-a desfăşurat la Cluj-Napoca, cu sprijinul Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, au precizat reprezentanţii instituţiei.

La concursul organizat la sala de concerte a Studioului Radio Cluj au participat 40 de concurenţi, selectaţi de Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului din fiecare judeţ.

„Aceşti copii sunt aflaţi într-o situaţie de risc de excluziune socială, provin din familii defavorizate dar care manifestă talente artistice individuale şi iniţiative personale deosebite. În acest fel sunt create premisele pentru ca aceştia să devină adulţi cu competenţe profesionale sporite care să îi ajute să depăşească situaţia de sărăcie cu care se confruntă familiile lor”, au precizat într-un comunicat de presă reprezentanţii CJ Cluj.

Câştigătorii competiţiei au fost Ban Mircea, din judeţul Cluj, Blaga Vlad Daniel, din judeţul Sălaj, Gaşpar Robert, jud. Satu Mare, Potîrnac Ilenuca, jud. Maramureş, Rostaş Mădălin, jud. Bistriţa Năsăud şi Varga Zoltan, jud. Bihor.

Competiţia artistică se va desfăşura în perioada 16 septembrie – 15 octombrie, iar scopul acţiunii este "reiterarea angajamentului ferm al Uniunii Europene şi statelor membre în ceea ce priveşte continuarea eforturilor de eradicare a sărăciei şi excluziunii sociale, precum şi realizarea unei ample campanii de sensibilizare a opiniei publice cu privire la fenomenul sărăciei şi a cauzelor care generează excluziunea socială", potrivit comunicatului citat.

Comenteaza