Pelerinajul de la Mănăstirea Nicula: 160 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale

Pelerinajul de la Mănăstirea Nicula: 160 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale

Patru persoane au ajuns la spital, cu diferite afecțiuni.

Medicul Mihaela Tanasie de la SAJ Cluj a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că serviciile medicale au fost asigurate la Mănăstirea Nicula începând de marți după-amiază.

„Suntem prezenți la Mănăstirea Nicula cu echipaje ale SAJ Cluj începând de marți după-amiază, iar în această perioadă au fost consultate 126 de persoane, cu pusee de tensiune, dureri abdominale, mușcături de insecte și escoriații, iar 3 au fost transportate la spital. Deoarece a plouat în noaptea de miercuri spre joi o persoană a alunecat și și-a fracturat un picior, astfel că a fost transportată la Clinica de Ortopedie Cluj-Napoca, alte cazuri care au necesitat spitalizare fiind de convulsii”, a spus Tanasie.

Reprezentanții SMURD Cluj au declarat, la rândul lor, că au fost consultate 35 de persoane, dintre care una a fost transportată la spital.

SAJ Cluj a deplasat la Mănăstirea Nicula două autospeciale cu 4 medici, asistenți medicali și voluntari, studenți la UMF ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, iar SMURD-ul a avut o ambulanță, un medic și doi voluntari.

Comenteaza