Pelerinii de la Nicula au stat ore întregi la coadă la icoana mănăstirii şi au înfruntat ploaia înveliţi în saci de plastic FOTO / VIDEO

Pelerinii de la Nicula au stat ore întregi la coadă la icoana mănăstirii şi au înfruntat ploaia înveliţi în saci de plastic FOTO / VIDEO
Curtea Mănăstirii Nicula s-a dovedit a fi neîncăpătoare aseară pentru cei peste 50.000 de pelerini care s-au rugat la Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

Dealul din apropierea bisericii s-a umplut în doar câteva ore, astfel că pelerinii au fost nevoiţi să îşi găsească loc în apropierea pădurii situată la câţiva metri de mănăstire. Aceştia au înnoptat sub cerul liber, însă "la biserică nu se îmbolnăveşte nimeni", a spus un bărbat de 47 de ani din Iaşi, venit încă de luni la mănăstire.

"Ne-am găsit un loc unde am putut. Nu contează asta, contează să ne ajute Maica Sfântă să trecem peste toate problemele", a explicat un bărbat, care şi-a petrecut noaptea alături de fiica sa de numai 9 ani.

Cele 50.000 de suflete au aşteptat mai bine de două ore la rând pentru a intra în biserică şi a se închina Icoanei Maicii Domnului. "Nu ştiu cât am stat, însă am avut răbdare. Asta mi-am dorit, să sărut şi să mă închin în faţa icoanei", a spus o femeie de 78 de ani, venită tocmai din Suceava.

Punctul culminant al serii a fost scoterea icoanei Maicii Domnului din mănăstire. "Am venit din judeţul Bihor să ne rugăm la Maica Sfântă pentru sănătate, pentru bucurie, pentru înţelegere în familie", a spus o femeie, vizibil obosită, însă dornică să asculte Prohodul Maicii Domnului.

Credincioşii au cântat şi s-au rugat ore în şir, înfruntând ploaia care s-a abătut asupra lor. Înfofoliţi în saci de plastic, creştinii au aşteptat până după ora 1 dimineaţa, când pelerinii au înconjurat biserica mănăstirii. Programul de noaptea trecută s-a încheiat cu o predică susţinută de PS Siluan, Episcop al Ungariei.

Comenteaza