Penitenciarul Gherla ar putea fi mutat în afara orașului! Anunțul ministrului Justiției

Penitenciarul Gherla ar putea fi mutat în afara orașului! Anunțul ministrului Justiției
| Foto: Facebook.com/Penitenciarul Gherla

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a declarat vineri, la Oradea, că șase penitenciare din țară, printre care și cel de la Gherla, sunt situate în zona central critică a unor orașe importante și ar putea fi relocate.

Potrivit ministrului, în această stiuație nici penitenciarele, dar nici centrele orașelor nu ar putea fi dezvoltate așa cum ar trebui.

"Penitenciarul Oradea face parte din seria de şase penitenciare care se află în zona unu, adică zona central critică a unor oraşe importante. Şi aici se încadrează Oradea, Ploieşti, Satu Mare, Târgu Mureş, Iaşi şi Gherla. Ce se întâmplă când ai un penitenciar în buricul târgului? Există o serie de probleme în ceea ce privește dezvoltarea, modernizarea centrului oraşului, siguranţa cetăţenilor, dar nici penitenciarul nu poate fi dezvoltat conform normelor actuale, având perimetrul blocat de celelalte clădiri", a afirmat Alina Gorghiu, potrivit antena3.ro.

Cu sprijinul autorităților publice locale și județene, cu o analiză serioasă la nivel național și cu acord guvernamental, vom corecta astfel de situații, a transmis ministrul Justiției.

"Încercăm să găsim soluții pentru construirea unui nou peniteniciar, în afara orașului, cu minim 700 de locuri de cazare", a scris Alina Gorghiu pe Facebook după vizita la Penitenciarul din Oradea.

Comenteaza