Percheziţii cu mascaţi la cămătarii din Turda şi Câmpia Turzii: patru persoane reţinute şi mai multe arme ridicate de DIICOT VIDEO

Percheziţii cu mascaţi la cămătarii din Turda şi Câmpia Turzii: patru persoane reţinute şi mai multe arme ridicate de DIICOT VIDEO
Un grup de 20 de cămătari, care acţionau pe raza municipiilor Turda şi Câmpia Turzii, a fost destructurat de poliţiştii de la Crimă Organizată Cluj. Patru persoane au fost reţinute şi mai multe arme au fost ridicate de oamenii legii.

"La data de 19 martie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Cluj, sprijiniţi de luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Cluj, au efectuat cinci percheziţii domiciliare la locuinţele a cinci persoane, cu vârste între 25 şi 39 de ani, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate. În fapt, membrii grupării infracţionale sunt bănuiţi că, pe raza municipiilor Turda şi Câmpia Turzii, ofereau bani cu dobândă (camată) şi exercitau violenţe şi ameninţări asupra mai multor deţinători de localuri publice în vederea impunerii unor taxe de protecţie", se arată într-un comunicat remis presei.

În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe arme deţinute de către membrii grupării, contrar prevederilor legale în vigoare. La sediul D.I.I.C.O.T - Biroul Teritorial Cluj au fost conduse în vederea audierii 20 de persoane.

În urma probatoriului adminstrat în cauză, procurorii D.I.I.C.O.T. au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de patru persoane, acestea urmând a fi prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă.

 

 

Comenteaza