Percheziții cu mascaţii în Cluj / Mandate de aducere pe numele celor suspectaţi de contrabandă, evaziune și înșelăciune

Percheziții cu mascaţii în Cluj / Mandate de aducere pe numele celor suspectaţi de contrabandă, evaziune și înșelăciune

Polițiștii au emis mandate pentru zeci de suspecți de contrabandă, evaziune și înșelăciune. Sunt percheziții de amploare luni dimineață în toată țara, inclusiv în judeţul Cluj.  

Zeci de percheziţii au loc luni în toată ţara, fiind vizate în special fapte de contrabandă, evaziunea fiscală, înşelăciunile şi infracţiunile de mediu.  

''Astăzi, 27 mai, Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, coordonează o amplă operaţiune de combatere a infracţiunilor economico-financiare'', precizează IGPR, potrivit Agerpres. 

Astfel, poliţiştii, sub supravegherea procurorilor de caz, efectuează 86 de percheziţii domiciliare, în cadrul a 15 acţiuni operative, pentru tragerea la răspundere a persoanelor implicate în comiterea de fapte penale şi protejarea comunităţii de activităţile ilegale.

Activităţile sunt efectuate în cadrul unor dosare penale în care se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, contrabandă, falsificare de produse, înşelăciune, fals, spălarea banilor, obţinere ilegală de fonduri, delapidare, precum şi alte infracţiuni prevăzute de Codul fiscal.

Acţiunile urmăresc documentarea activităţii infracţionale a persoanelor cercetate, recuperarea prejudiciilor şi indisponibilizarea bunurilor obţinute din săvârşirea de infracţiuni sau deţinute ilegal.

Persoanele depistate vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză. Activităţile se desfăşoară în contextul măsurilor luate la nivelul Poliţiei Române, pentru combaterea infracţionalităţii de orice fel. 

Comenteaza