Percheziţii de amploare la Cluj şi Sibiu. Evaziune fiscală de 500.000 de lei

Percheziţii de amploare la Cluj şi Sibiu. Evaziune fiscală de 500.000 de lei
Percheziţii la Cluj şi Sibiu într-un caz de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de peste 500.000 lei. Au fost ridicate documente contabile şi unităţi de stocare a datelor în sistem informatic, cât şi 94.000 lei.

Percheziţiile s-au efectuat la reşedinţele unui bărbat de 51 de ani din judeţul Sibiu şi la sediile sociale a 9 societăţi comerciale, administrate de către acesta pe raza judeţelor Cluj şi Sibiu.

"În perioada 2012- 2014, bărbatul ar fi constituit mai multe circuite interne şi intracomunitare fictive de mărfuri şi prestări servicii între societăţile pe care le administra, cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale datorate statului. Totodată, acesta ar fi rambursat ilegal T.V.A. în valoare de peste 500.000 lei, în urma derulării unor tranzacţii cu piese auto, produse publicitare şi alimentare", se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Cluj.

În cauză, poliţiştii efectuează cercetări faţă de bărbatul de 51 de ani din Sibiu sub aspectul săvârşirii mai multor infracţiuni de „evaziune fiscală", fapte prevăzute de Legea 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de peste 500.000 de lei, urmând ca valoarea acestuia să fie stabilită în concret după verificarea documentelor de evidenţă contabilă ridicate cu ocazia perchezitiilor domiciliare.

 

 

Comenteaza