Percheziții DIICOT în Turda. Au fost reținuți doi traficanți care vindeau drogul "Cristal"

Percheziții DIICOT în Turda. Au fost reținuți doi traficanți care vindeau drogul "Cristal"

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Cluj au reţinut doi traficanţi care vindeau drogul "Cristal" (3-CMC) către consumatori de pe raza municipiului Turda.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în perioada iulie 2022 - aprilie 2023, fără a deţine autorizaţie de la ANSVSA, cei doi au manipulat şi distribuit substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive din clasa catinonelor, cu preţul de 50 lei pentru o doză (plic).

De asemenea, în intervalul aprilie 2023 - august 2023, în mod repetat, traficanţii au vândut droguri de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea generică de "Cristal"), către consumatori de pe raza municipiului Turda.

La locuinţele acestora, anchetatorii au găsit 50 de grame drog de mare risc (3-CMC), 10 telefoane mobile, două cântare de mare precizie şi mai multe ustensile utilizate pentru consum, cu urme de substanţă.

Cei doi traficanţi au fost duşi sâmbătă în faţa unui judecător de la Tribunalul Cluj, iar instanţa a dispus arestarea unuia dintre ei, celălalt fiind plasat sub controlul judiciar.

La acţiune au participat jandarmi din cadrul Grupării Mobile Cluj şi un echipaj chinotehnic din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Cluj.

Comenteaza