Percheziții în Câmpia Turzii. Bărbat reținut pentru că producea și vindea permise de conducere străine false / Le vindea cu mii de euro

Percheziții în Câmpia Turzii. Bărbat reținut pentru că producea și vindea permise de conducere străine false / Le vindea cu mii de euro
| Foto: cvlpress

Un bărbat din Cluj a fost reținut după ce acesta a fost prins că producea carnete de conducere străine false, iar apoi le vindea pe sume colosale.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, în data de 7 septembrie 2023, pe raza municipiului Câmpia Turzii, în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

“Din cercetări a reieșit că în cursul anului 2020, un bărbat, de 48 de ani, din Câmpia Turzii, ar fi produs și înmânat trei permise de conducere unor bărbați, prezentându-le acestora că documentele în cauză ar fi fost eliberate de autorități din Irlanda. În acest context ar fi obținut sumele de 4.000 de euro, 1.000 de euro și 1.300 de euro.

În urma perchezițiilor efectuate au fost identificate și ridicate 3 telefoane mobile, un calculator și o imprimantă, precum și înscrisuri de interes pentru cauză. În urma probatoriului administrat, la data de 7 septembrie a.c, a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore a bărbatului de 48 de ani, iar în cursul zilei de azi, 11 septembrie a.c, a fost prezentat procurorului, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile”, a transmis IPJ Cluj.  
 
De asemenea, cei trei bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 36 de ani din județul Cluj, care ar fi cumpărat documentele în cauză de la acesta sunt cercetați sub aspectul comiterii infracțiunii de uz de fals, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal. Activitățile au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale. 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza