Video Foto Percheziții în Cluj într-un dosar de proxenetism. Femeie obligată să se prostitueze în Germania

Șapte percheziții au fost puse în aplicare, în data de 3 aprilie, în județele Cluj, Mureș și Bistrița-Năsăud într-un dosar privind săvărșirea infracțiunii de trafic de persoane și proxenetism.

Din ancheta polițiștilor rezultă că, în cursul anului 2020, un individ ar fi recrutat o femeie, simulând o relație de iubire, iar, până în cursul lunii martie 2024, la diferite intervale de timp și profitând de starea de vulnerabilitate în care se afla victima, ar fi transportat-o și adăpostit-o în diferite locații, de pe teritoriul Germaniei, obligând-o să se prostitueze.

Banii obținuți din prostituție erau însușiți de către suspect.

"De asemenea, în perioada 2022 – 2024, o altă persoană ar fi obținut sume de bani rezultate din exploatarea sexuală a aceleași persoane vătămate, ca urmare a sprijinului acordat în asigurarea transportului și a transferului sumelor de bani obținute de către victimă", a transmis IPJ Cluj.

Perchezițiile au fost organizate de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj.

Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Comenteaza