Percheziții în Cluj la traficanți de droguri. Sumele uriașe de bani făcute din vânzarea substanțelor interzise, confiscate

Percheziții în Cluj la traficanți de droguri. Sumele uriașe de bani făcute din vânzarea substanțelor interzise, confiscate
| Foto: ipj cluj

Polițiștii au efectuat recent alte percheziții la domiciliu într-un dosar din data de 19 iulie 2023, la persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc.

În urma acțiunii efectuate la data de 19 iulie 2023, de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. Cluj, au fost puse în aplicare, la data de 3 octombrie 2023, două mandate de percheziție domiciliară, în județul Cluj, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc, în prezent arestate preventiv.

“În urma perchezițiilor, a fost instituită măsura sechestrului asigurător asupra unui cont bancar, în care se află 27.500 de lei, existând bănuiala rezonabilă că banii ar proveni din săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri. În cursul activității, persoana percheziționată (membră de familie a unuia dintre arestați) a predat în mod voluntar organelor de urmărire penală 211.980 de lei și 12.460 de euro, despre care exista bănuiala rezonabilă că ar proveni din săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri”, a transmis ISU Cluj.

Reamintim că, la data de 19 iulie 2023, polițiștii BCCO, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. Cluj, au pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Cluj-Napoca, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc.

La data de 19 iulie, printr-un apel la SNUAU 112, era sesizată tulburarea ordinii și liniștii locatarilor de la un apartament, situat în municipiul Cluj-Napoca. Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Cluj-Napoca s-au deplasat la locul sesizării, și au stabilit identitatea a trei bărbați din imobil. În contextul în care existau suspiciuni cu privire la comportamentul persoanelor legitimate de polițiștii structurii de ordine publică, în continuare, au fost informați polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate.

În cursul aceleiași zile, în jurul orei 14.00, la imobilul respectiv s-a deplasat un bărbat, despre care existau indicii că ar avea legătură cu respectiva cauză aflată în documentare. Acesta a fost condus la sediul unității de poliție, iar în urma controlului bagajului pe care îl avea asupra lui, au fost descoperite și ridicate două pungi cu substanță cristalină de culoare albă, având o greutate totală de un kilogram, două comprimate de culoare albastră și 4.200 de lei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Acțiunile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Cluj-Napoca, Serviciului pentru Acțiuni Speciale Cluj și jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj. 

Comenteaza