Percheziții în Cluj, la săli de jocuri de noroc: şantaj, lipsire de libertate, violenţe, distrugere

Percheziții în Cluj, la săli de jocuri de noroc: şantaj, lipsire de libertate, violenţe, distrugere

Peste 120 de percheziţii au loc miercuri dimineaţă în Bucureşti şi în 19 judeţe la membrii unei grupări care au urmărit să împiedice extinderea sălilor de jocuri de noroc concurente celor administrate de ei, acuzaţiile fiind de constituire a unui grup infracţional organizat, şantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violenţe, distrugere şi favorizare a făptuitorului. Un număr de 40 de persoane urmează să fie duse la audieri.

”Astăzi, 23.11.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul Grupuri Infracţionale Violente pun în aplicare 123 mandate de percheziţie domiciliară, fiind vizate domiciliile şi imobilele deţinute sau folosite de mai multe persoane fizice precum şi sediile şi punctele de lucru ale unor persoane juridice din municipiul Bucureşti şi judeţele Prahova, Braşov, Iaşi, Suceava, Botoşani, Tulcea, Constanţa, Cluj, Timiş, Vrancea, Buzău, Bihor, Vâlcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Bacău, Mureş şi Sălaj, într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, şantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violenţe, distrugere şi favorizare a făptuitorului”, anunţă DIICOT.

Conform sursei citate, începând cu anul 2018, a fost constituit, la nivel naţional, un grup infracţional organizat care a avut ca scop comiterea, în principal, a unor infracţiuni de şantaj.

”Membrii grupului au urmărit să împiedice extinderea sălilor de jocuri de noroc concurente celor administrare de aceştia şi să reprime tentativele altor membri ai lumii interlope de a prelua controlul asupra sălilor aparţinând grupului. În acest scop, a fost creată o structură de forţă care a fost folosită pentru a împiedica anumiţi clienţi care realizau câştiguri însemnate să intre în posesia acestora. Această structură a asigurat funcţionarea la nivel naţional a unui sistem coercitiv ilegal care era menit să împiedice clienţii care generau probleme să revină în sălile de joc aparţinând grupului infracţional organizat şi să recupereze rapid de la aceştia prejudiciile aduse bunurilor din localuri”, precizează DIICOT.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală vor fi duse la audieri 40 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale.

Acţiunea beneficiază de sprijinul poliţiştilor din cadrul D.I.C., D.C.C.O., D.G.P.M.B., B.C.C.O. Bucureşti şi structurilor de investigaţii criminale din judeţele în care se efectuează percheziţii. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T. şi Direcţia Operaţiuni Speciale. La acţiune participă luptători din cadrul I.G.P.R. şi D.G.P.M.B. şi forţele Jandarmeriei Române.
  

Comenteaza