Percheziţii în Constanţa şi Cluj pentru anihilarea unui grup specializat în proxenetism

Percheziţii în Constanţa şi Cluj pentru anihilarea unui grup specializat în proxenetism
| Foto: Arviha

Procurorii DIICOT au făcut percheziții în judeţele Constanţa şi Cluj pentru anihilarea unui grup specializat în proxenetism, anchetatorii având informaţii că mai multe femei au fost recrutate pentru a practica prostituţia. O persoană a fost reţinută în acest caz.

La data de 16 mai 2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Constanţa împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa au efectuat un număr de 5 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Constanţa şi una pe raza municipiului Cluj, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit în scopul săvârşirii infracţiunii de proxenetism.

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna august 2018, a fost constituit un grup infracţional organizat, ai cărui membri au acţionat în mod coordonat, în ceea priveşte recrutarea de pe raza judeţului Constanţa, în special a oraşului Cernavodă, a mai multor persoane de sex feminin, pe care le-au determinat să practice prostituţia, în diverse locaţii închiriate, obţinând in acest mod beneficii patrimoniale", se arată într-un comunicat remis presei. 

Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare au fost găsite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 38 telefoane mobile, cartele SIM, 3 tablete, 1 hard disk, sumele de 1700 USD şi 7500 lei şi mai multe înscrisuri cu valoare probatorie. În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii, prin indisponibilizarea unui autoturism de lux.

La data de 16 mai 2019, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului B.D., urmând să fie prezentat Tribunalului Constanţa, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

 

Comenteaza