Percheziții la Cluj și în alte județe. Administratorii unor societăți comerciale, bănuiți de evaziune fiscală

Percheziții la Cluj și în alte județe. Administratorii unor societăți comerciale, bănuiți de evaziune fiscală
| Foto: captură video DIICOT

Oamenii legii au organizat mai multe percheziții domiciliare în județele Cluj, Bihor și Sălaj, într-un dosar de evaziune fiscală.

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Române, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au efectuat, marți dimineață, 11 percheziții domiciliare în județele Cluj, Bihor și Sălaj.

"Din cercetări a reieșit că persoanele vizate, în calitate de administratori ai unor societăți comerciale, ar fi dispus înregistrarea, în actele contabile, de facturi ce reflectă operațiuni fictive, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor.

Vor fi puse în executare mandate de aducere emise pe numele persoanelor cercetate, în scopul identificării acestora și conducerii la sediile inspectoratelor de poliție județene Cluj și Bihor, pentru aducerea la cunoștință a calității procesuale, a drepturilor și obligațiilor aferente și audierii", a transmis Inspectoratul General al Poliției Române.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La acțiune participă polițiștii inspectoratelor de poliție județene Cluj, Bihor și Sălaj (Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul Criminalistic și Serviciul pentru Acțiuni Speciale).

Comenteaza