Percheziţii la Cluj și în mai multe județe, într-un dosar de evaziune fiscala. Prejudiciu de peste 1,4 milioane de lei

Percheziţii la Cluj și în mai multe județe, într-un dosar de evaziune fiscala. Prejudiciu de peste 1,4 milioane de lei
| Foto: Arviha

Anchetatorii fac, miercuri, 18 percheziţii în şase judeţe şi în Bucureşti, la persoane bănuite de evaziune fiscală. În perioada 2013 – 2017, suspecţii ar fi înregistrat facturi fisctive la firme fantomă, producând un prejudiciu de peste 1,4 milioane de lei.

”La această oră, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice-I.G.P.R. şi prim procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Mureş efectuează 18 percheziţii, în 6 judeţe, la persoane bănuite de evaziune fiscală”, a transmis, miercuri, IGPR.

Sursa citată a precizat că percheziţiile au loc în judeţele Mureş, Cluj, Alba, Ilfov, Prahova, Galaţi şi în municipiul Bucureşti.

”Activităţile sunt coordonate de Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.G.P.R. şi prim procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Târgu Mureş şi se desfăşoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş. De asemenea, la acţiune participă şi luptătorii de intervenţie din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Mureş, Cluj şi Galaţi”, a mai transmis sursa citată.

Potrivit poliţiştilor, din cercetări a reieşit că, în perioada 2013-2017, mai multe persoane, în calitate de reprezentanţi legali ai unei societăţi comerciale din judeţul Mureş ar fi dispus înregistrarea în contabilitate a unor facturi fiscale fără conţinut economic real, de la 2 societăţi comerciale de tip fantomă.

 

Prejudiciul cauzat astfel bugetului de stat este de peste 1,4 milioane de lei.

 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Etichete
Comenteaza