Update Foto Pericol de explozie în Cluj-Napoca: A intrat cu tirul încărcat cu cherestea direct într-o conductă de gaz, în Cipariu

Pericol de explozie în Cluj-Napoca: A intrat cu tirul încărcat cu cherestea direct într-o conductă de gaz, în Cipariu
Pericol de explozie în Cluj-Napoca: A intrat cu tirul direct într-o conductă de gaz, în Cipariu
Pericol de explozie în Cluj-Napoca: A intrat cu tirul direct într-o conductă de gaz, în Cipariu
Pericol de explozie în Cluj-Napoca: A intrat cu tirul direct într-o conductă de gaz, în Cipariu
Pericol de explozie în Cluj-Napoca: A intrat cu tirul direct într-o conductă de gaz, în Cipariu

Marţi dimineaţa a fost pericol de explozie în centrul municipiului Cluj-Napoca, după ce un şofer care conducea un tir a scăpat maşina de sub control şi a lovit o conductă care distribuie gaz metan în oraş.   

UPDATE: "În urma accidentului de pe Calea Turzii a fost avariat un branșament de gaz simplu, cu un diametru de cca 4-5 cm. Scăpările de gaze au fost oprite imediat ce pompierii au ajuns la fața locului, prin închiderea robinetului rețelei de distribuție.

În momentul sosirii echipei de reparații a distribuitorului de utilități, s-a constatat că există posibilitatea ca avaria să existe și la porțiunea din branșament care este îngropată în pământ, însă aceasta porțiune nu este momentan accesibilă deoarece este exact sub camionul avariat, încărcat cu cherestea.

Autovehiculul a ajuns într-o poziție instabilă, drept pentru care a fost sprijinit cu popi hidraulici și este descărcat în aceste momente de pompieri și proprietar. Urmează îndepărtarea lui din poziția respectivă și efectuarea evaluării porțiunii de branșament care nu a fost accesibilă până acum", a anunţat ISU Cluj. 

Potrivit polițiștilor, un șofer în vârstă de 47 de ani, din județul Harghita, care conducea un ansamblu de vehicule, nu ar fi păstrat distanța de siguranță față de autoturismul care îl preceda, acroșându-l.

"În cadrul evenimentului rutier au fost avariate alte două autoturisme, accesorii stradale, un panou publicitar și gardul unui imobil. Conducătorul ansamblului de vehicule a fost testat cu aparatul etilotest, nu a fost indicată prezența alcoolului", au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

_________________________________________________________________________

ŞTIREA INIŢIALĂ

Pompierii clujeni au oprit distribuirrea gazului marţi dimineaţa, pe o conductă din Piaţa Cipariu, după ce aceasta a fost avariată în urma unui accident rutier. Un şofer a scăpat tirul de sub control. 

"O autospecială a asigurat măsuri de prevenire și stingerea incendiilor în urma avarierii unei conducte de distribuție a gazelor, într-un eveniment rutier produs pe Calea Turzii, în apropierea Pieței Cipariu, din municipiul Cluj-Napoca.

Nu au fost persoane rănite în urma acestui eveniment, iar pompierii au oprit distribuirea gazului de pe conducta respectivă, limitând astfel scăpările de gaze. La fața locului intervine o echipă a distribuitorului de utilități pentru remedierea avariei.

De asemenea, s-au luat măsuri pentru stabilizarea autovehiculului ieșit în afara părții carosabile, până când acesta va putea fi înlăturat de acolo de către proprietar", a anunţat ISU Cluj, într-un comunicat de presă. 

Comenteaza