Pericolul traficului de persoane, adus în faţa elevilor clujeni

Pericolul traficului de persoane, adus în faţa elevilor clujeni
Pericolul traficului de persoane este adus în atenţia elevilor clujeni în această săptămână, printr-o serie de activităţi de informare organizate cu ocazia “Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane”.

În acest sens, de luni până vineri, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj desfăşoară discuţii cu elevii cu vârsta de peste 15 ani, vizionări de filme tematice şi activităţi de informare, rolul acţiunilor fiind de a educa tinerii şi copii atât cu privire la traficul de persoane, cât şi asupra consecinţelor negative ale acestui fenomen.

Pe parcursul săptămânii, reprezentanţii direcţiei se vor deplasa la Colegiul Tehnic Edmund Nicolau, la Şcoala de Muzică Augustin Bena, la Şcoala Gimnazială Nicolae Iorga şi  la Liceul Tehnologic Special Samus pentru a derula, împreună cu psihologii şcolare, o campanie de informare a elevilor.

De asemenea, miercuri, începând cu ora 11, reprezentantul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj va participa la o întâlnire cu elevii din două clase de la Şcoala Emil Isac, iar vineri va avea loc, de la 13:00, o proiecţie a filmului "Teroare în Paris" la Cinematograful Mărăşti, fiind invitaţi elevii cu vârsta peste 15 ani.

Începând cu 2007, data de 18 cctombrie a fost desemnată de către Comisia Europeană drept Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane. Fenomenul traficului de persoane este o problemă socială globală de încălcare a drepturilor fundamentale ale omului şi de încălcare a demnităţii victimelor, concretizându-se sub forma exploatării sexuale, exploatării prin muncă, cerşetorie, exploatare pentru comiterea de infracţiuni şi pentru prelevarea de organe.

Manifestările sunt organizate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj şi Centrul de Reabilitare Socială şi Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Traficului de Persoane Cluj-Napoca, în colaborare cu Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane Cluj Napoca, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj,Secţia 2 Poliţie şi Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj.

Comenteaza