Perseidele fac la noapte spectacol pe cer! Este punctul maxim al ploii de stele căzătoare

Perseidele fac la noapte spectacol pe cer! Este punctul maxim al ploii de stele căzătoare

Perseidele reprezintă ploaia de meteori care se produce anual și este evenimentul asociat cu cometa Swift-Tuttle. Este unul dintre cele mai cunoscute evenimente astronomice cunoscut și sub denumirea de ploaie de stele.

Evenimentul astral Perseidele este cunoscut la scară largă datorită faptului că, pe durata nopții, pe cer se produc meteori luminoși ce pot fi văzuți cu ochiul liber. Anual, în perioada 17 iulie – 24 august, are loc ploaia de meteori Perseide, scrie libertatea.ro.

Punctul maxim, atunci când se vor vedea până la 60 de meteoriți pe oră, este în noaptea de 12 spre 13 august. În noaptea de 12 august, luna va fi luminată în proporție de aproximativ 13%, iar fenomenul numit Perseide poate fi observat, cu ochiul liber, fără un echipament special.

Cum poți vedea cel mai bine Perseidele în 2023

Perseidele, eveniment denumit și ploaia de stele, pot fi văzute din locuri mai puțin luminate cu o sursă artificială de lumină, fără poluare luminoasă. Ploaia de stele se vede cel mai bine după miezul nopții, atunci când nu sunt nori pe cer, în zonele de munte sau în zonele rurale, ori în locuri unde nu există clădiri înalte luminate.

Acestea se pot vedea pe cer pe o durată de aproximativ o oră. Ploaia de meteori este vizibilă în special în emisfera nordică și, la fel ca și alte ploi de meteori, posibilitatea de a o vedea mai bine este noaptea sau în orele dinaintea zorilor, atunci când partea Pământului aproape de a se roti la soare scade mai mulți meteori în timp ce Pământul se mișcă prin spațiu.

Comenteaza