Personalul medical în pericol de infectare cu coronavirus va primi 2.500 de lei

Personalul medical în pericol de infectare cu coronavirus va primi 2.500 de lei

Toate categoriile de personal sanitar în cazul cărora există riscul să se infecteze cu coronavirus vor primi stimulentul financiar de 2.500 de lei din fonduri europene.

Ordonanței aprobate în Guvernul României prevede această sumă pentru prsonalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar, inclusiv personalul de specialitate din structurile paraclinice medico-sanitare și personalul paramedical care transportă, evaluează, pune diagnostic și tratează persoanele bolnave de COVID-19.

Personalul care oferă servicii de asistență medicală comunitară, respectiv servicii de îngrijire medicală, activități de izolare și monitorizare a persoanelor aflate în carantină și personalul din rețeaua de medicină legală implicat în manipularea și efectuarea necropsiilor persoanelor decedate care au fost diagnosticate cu coronavirus vor beneficia, de asemenea, de această sumă.

Plata stimulentului de risc de 2.500 lei brut/lună va fi finanțată prin intermediul fondurilor europene, din Programul Operațional Capital Uman (POCU).

Comenteaza