Peste 100 de clujeni au protestat duminică la Cluj: „Vrem servicii sociale integrate fără discriminare!”

Marșul „Împreună pentru Siguranța Femeilor!” a avut loc în centrul Clujului, duminică, 22 octombrie, începând cu ora 15:00.

„Cerem autorităților locale colaboreze cu autoritățile centrale și împreună să finanțeze servicii pentru victimele violenței domestice și violenței sexuale.

Datele IGPR arată că au fost 90174 de intervenții în cazuri de violență domestică și s-au emis 12972 de ordine de protecție provizorii în anul 2022.

Cu siguranță anul acesta numărul lor este mai mare. Tragem un semnal de alarmă vis-a-vis de subraportarea masivă a cazurilor de hărțuire și violență sexuală, datorată stigmatului misogin, rasismului și multiplelor obstacole și retraumatizări cu care se confruntă victimele atunci când vor să ceară ajutor sau să facă o plângere.

Accesul femeilor la servicii de suport trebuie să fie adaptat contextului traumatic și nevoilor lor, să le facă să se simtă în siguranță și să fie tratate cu demnitate.

Ieșim în stradă pentru a cere finanțarea programelor de prevenție și a serviciilor adecvate pentru supraviețuitoarele violenței de gen, finanțare obligatorie conform Legii nr. 217/2003. Vrem servicii sociale integrate fără discriminare”, au transmis organizatorii. 

Comenteaza