Peste 100 de milioane de cazuri de Covid-19 în lume şi peste 2 milioane de decese

Peste 100 de milioane de cazuri de Covid-19 în lume şi peste 2 milioane de decese

Primele 50 de milioane de cazuri de Covid-19 au fost atinse în 11 luni, dar numărul s-a dublat în doar trei luni. 2,1 milioane de oameni au murit.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

O persoană a fost infectată la fiecare 7,7 secunde, în medie, de la începutul anului. Aproximativ 668.250 de cazuri au fost raportate în fiecare zi în aceeași perioadă, iar rata globală a mortalității este de 2,15%.

Cele mai afectate țări - Statele Unite, India, Brazilia, Rusia și Regatul Unit - reprezintă mai mult de jumătate din toate cazurile raportate de Covid-19, dar 28% din populația globală, potrivit unei analize a Reuters. Aproximativ 56 de țări au început să vaccineze oamenii pentru coronavirus, administrând cel puțin 64 de milioane de doze. Israelul conduce clasamentul vaccinărilor, cu imunizarea a 29% din populația sa cu cel puțin o doză.

Cu peste 25 de milioane de cazuri, Statele Unite au 25% din toate cazurile raportate de Covid-19, deși reprezintă doar 4% din populația lumii. Statele Unite au cel mai mare număr mediu zilnic de noi decese raportate, reprezentând unul din cinci decese raportate în întreaga lume în fiecare zi.

Cea mai afectată regiune din lume, Europa, raportează în prezent un milion de noi infecții la fiecare patru zile și a raportat aproape 30 de milioane de când a început pandemia. Marea Britanie a ajuns marți la 100.000 de morți. Regiunea Europei de Est, inclusiv țări precum Rusia, Polonia și Ucraina, contribuie cu aproape 10% din toate cazurile globale de Covid-19.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza