Peste 1000 de clujeni mărşăluiesc pe străzile oraşului: "PDL şi USL, aceeaşi mizerie" FOTO / VIDEO

Peste 1000 de clujeni mărşăluiesc pe străzile oraşului:
Protestatarii clujeni şi-au dat întâlnire mâine, pentru a cincea zi consecutiv, în Piaţa Unirii, de la ora 18.00.

Ziuadecj.ro v-a ţinut la curent, în timp real, cu evenimentele din Piaţa Unirii. Vezi cum s-a desfăşurat mitingul de azi:

Ora 18.45: Sunt circa 150 de clujeni în Piaţa Unirii care scandează "Jos Băsescu" şi "Anticipate, nu comasate". Mai sunt 15 minute până la ora oficială a începerii protestului.

Ora 18.56: Oamenii sunt incitaţi să scandeze de un domn cu un portavoce pe care îl bănuim că face parte dintr-un partid de opoziţie. "Vrem să fim demni", "presa liberă", "Jos Băsescu", "Jos Guvernul", "Nu se mai poate cu javrele" şi un citat din Paraziţii "Suntem conduşi de minţi luminate cu lanterna". În primul rând al manifestanţilor sunt persoane de vârsta a treia.

Ora 19:04: În zonă sunt doar câţiva poliţişti care dirijează circulaţia ceea ce este un lucru bun deoarece, forţele de ordine ar putea să îi provoace pe manifestanţi.

Ora 19.20: Cam 350 de clujeni sunt în acest moment în Piaţa Unirii. Se scandează "Ultima soluţie, încă o revoluţie".

Ora 19.26: La protest participă şi o tânără în scaunul cu rotile, care ţine în braţe o pancardă cu mesajul "Clujul nu e PDL".

Ora 19.38: Numărul participanţilor a ajuns la 500. Aceştia încearcă să îi cheme şi pe restul clujenilor la miting cu scandări de genul "Nu staţi pe balocane, că muriţi de foame".

Ora 19.44: Câţiva folkişti cântă "Viaţa noastră, ce-aţi făcut cu ea", dar din cauza lipsei unei sonorizări adecvate melodia este auzită doar de cei din jurul lor. Mulţimea scandează "Pleacă Băsescu, pleacă şi lasă-ne". Alte mesaje afişate "Ruşine, jandarmeria Bucureşti", "Băse, ţara vrea să-ţi spuie/ că-i sătulă să-i dai mure".

Ora 19.50 Între persoanele care au venit la protest se află şi medicul Ioan Figan, fostul director de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii.

"Am venit din solidaritate pentru Arafat, pentru că sunt împotriva legii sanitare care comercializează activitatea medicală. Sunt impotriva schimbării mele din funcţia de manager pentru că mi-au tăiat 64% din salariu şi altele. Acestea sunt motivele mele personale însă, aceste lucruri se petrec într-o ţară aflată în declin social şi financiar, care e mai vechi decat motivele mele", a spus Figan. Acesta a criticat si actuala guvernare.

Totodata, printre protestatari s-au aflat şi omul de afaceri Răzvan Rotta şi soţia sa, Alice.

Ora 19.55: "Suntem români cu onoare şi valori, nu huligani agitatori" apare pe o pancardă a manifestanţilor.

Ora 20.02: Se scandează "PDL şi USL, aceeaşi mizerie" şi "iarna nu-i ca vara, nu te mai vrea ţara". Oamenii fac apel la unitate naţională.

Ora 20.09: Încolonaţi manifestanţii pleacă spre Piaţa Avram Iancu.

Ora 20.14: La această oră sunt aproximativ 600 de protestatari la Cluj. Ei se află la jumătatea Bulevardului Eroilor.

Ora 20.17: Se scandează "Piticu' şi cu chioru' au minţit poporu'!"

Ora 20.24: Peste 1000 de manifestanţi se împing pe Eroilor, cei din primele rânduri ajungând în acest moment în faţa cinematografului Victoria şi scandeaă "Bucureşti nu uita, Clujul e de partea ta"

Ora 20.26: Coloana se îndreaptă spre Prefectură

Ora 20.31: Un detaşament de jandarmi blindaţi până în dinţi îi aşteaptă pe protestatari în faţa Prefecturii pentru a apăra instituţia.

Ora 20.33: Protestatarii fluieră jandarmii, o parte "Scandal fără violenţă", în timp ce majoritatea cântă "România, stat poliţienesc". "Tişe hai jos!" urlă un manifestant.

Ora 20.35: Se aruncă cu petarde din rândul manifestanţilor: "Jandarmeria ucide România!". Este o situaţie destul de tensionată. Protestatarii îl cheamă pe Stamatian "Să vină prefectul". O doamnă a trecut cu un cărucior, cu un bebeluş.

Ora 20.38: Banner "Alături de huliganii din Bucureşti". Încă se stă la Prefectură.

Ora 20.42: O petardă aruncată în spatele jandarmilor marchează plecarea coloanei spre magazinul "Sora". Coloana este flancată de jandarmi, care încearcă să elibereze măcar o bandă de circulaţie. S-a mai scandat "păcat de sângele vărsat".

Ora 20.51: Coloana a ajuns în dreptul magazinului "Sora". Din informaţiile noastre, manifestanţii se îndreaptă spre Primărie.

Ora 20.56: Se pare că nu se mai merge la Primărie. Coloana a virat stânga pe după Catedrala Catolică.

Ora 21.00: Manifestanţii au ţinut un moment de reculegere lângă monumentul "stâlpii împuşcaţi" ridicat în onoarea victimelor de la Revoluţia din '89. Protestatarii le-au oferit garoafe albe jandarmilor.

Ora 21.07: Manifestanţi au revenit în Piaţa Unirii pentru câteva minute, iar acum merg spre Casa de Cultură a Studenţilor via Primărie. Pe pancartele afişate de protestatari scrie "Statul suntem noi, democraţia e în stradă", "Arafat preşedinte, Johannis premier", "Nu se mai poate cu javrele", "Fără violenţă reuşim", "Democraţie acum", "Dreptate socială", "Kapitalism, reţeta lor secretă".

Ora 21.20: Manifestanţii au luat-o pe Moţilor şi au blocat circulaţia pentru câteva minute, pe banda spre Mănăştur. Ei au cântat "Treceţi batalioane române Carpaţii".

Ora 21.22: Aceştia au ajuns la Primărie, unde au scandat din nou la adresa Guvernului. Acum se îndreaptă spre Casa de Cultură a Studenţilor.

Ora 21.22: Protestatarii sunt acum la Casa de Cultură a Studenţilor unde scandează "Să vină studenţii" şi "Jos Funeriu".

Ora 21.30: Grupul este tot la Casa de Cultură a Studenţilor şi strigă "Nu vrem să fim o naţie de sclavi"

Ora 21.32: Se pleacă spre Piaţa Unirii trecând pe strada Napoca.

Ora 21.45: Grupul a ajuns pentru a treia oară, în această seară, în Piaţa Unirii. Entuziasmul de la început nu mai există. Manifestanţii estimau că în scurt timp mitingul va lua sfârşit.

Ora 21.51 Protestatarii se îndreaptă încet, încet către case. Ei şi-au dat întâlnire mâine, pentru a cincea zi consecutiv, în Piaţa Unirii, de la ora 18.00

Comenteaza