Peste 1.000 de poliţişti şi jandarmi în stradă, la campania de creştere a siguranţei publice

Peste 1.000 de poliţişti şi jandarmi în stradă, la campania de creştere a siguranţei publice
Aproximativ 1.100 lucărătri au participat în perioada 13-15 octombrie la o acţiune de creştere a gradului de siguranţă publică în Cluj-Napoca.
În cadrul acţiunii au fost angrenaţi peste 800 de poliţişti clujeni, din cadrul Serviciilor de Ordine Publică, Rutier sau de investigaţii criminale, 148 jandarmi şi 136 de lucrători sau colaboratpori din alte categorii – poliţişti comunitari, elevi.

De asemenea efectivele au fost suplimentate zilnic cu câte 36 de poliţişti de ordine publică şi poliţie rutieră din cadrul IPJ Bistriţa-Năsăud, Alba şi Maramureş.

“Acţiunile iniţiate în această perioadă au avut ca obiectiv prevenirea şi combaterea comiterii faptelor cu violenţă în mediul stradal, a furturilor din patrimoniul public şi privat, a ilegalităţilor în domeniul comercializării şi transportului produselor accizabile, identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor urmărite în temeiul legii şi a bunurilor produs al infracţiunilor, precum şi depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor ce încalcă legea sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei”, au precizat reprezentanţii Biroului d ePresă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj.

Poliţiştii au constatat 30 de infracţiuni şi au idenmtificat 28 de persoane dintre cele suspecte de comiterea uno fapte de natură penală.

În cadrul campaniei au fost acordate peste 1.800 de amenzi, în valoare totală de aproape 250.000 de lei, fiind confiscate totodată bunuri în valoare de aproximativ 50.000 de lei.

Comenteaza