Foto 100.000 de clujeni au sărbătorit în stradă Ziua Naţională a României

100.000 de clujeni au sărbătorit în stradă Ziua Naţională a României

Clujul a sărbătorit Ziua Națională a României, printr-o serie de evenimente care au însuflețit centrul orașului. Pe tot parcursul zilei, peste 100.000 de persoane s-au bucurat de manifestările din Piața Mihai Viteazul, Piața Avram Iancu, în Piața Unirii și pe Bulevardul Eroilor.

În prima parte a zilei, 20.000 de persoane au asistat la ceremoniile oficiale organizate de Instituția Prefectului Cluj, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, Divizia 4 Infanterie Gemina. Manifestările au cuprins depuneri de coroane la statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul, defilarea cu tehnică militară și de intervenție și un joc spectaculos de artificii de zi.

În a doua parte a zilei, Piața Unirii a devenit epicentrul evenimentelor dedicate sărbătorii de 1 decembrie. Pe scenă au urcat unii dintre cei mai îndrăgiți interpreți de muzică populară: Clubul Vedetelor, Mariana Sfechiș, Ioana Ștețco, Maria Lobonț, Mariana Morcan, Andreea Ciupe, Silviu Popa, Dan Gâdea, Marilena Zegrean Istici, Maria Golban Șomlea, Ana Ilca Mureșan, Ansamblul Mugurelul, Aurel Tămaș, Ansamblul Mărțișorul, Anghelina Timiș, Amalia Codorean Chindriș, Ilie Medrea, Ioan Berci, Sava Negrean Brudașcu și Ionuț Fulea, acompaniați de Orchestra Regal Transilvan.

Luminile de sărbători au fost aprinse la ora 19:00, după care trupele Voltaj și Cargo au concertat pe scena din Piața Unirii. La 20:00, timp de 15 minute, cerul a fost luminat în cadrul unui spectacol de artificii. Sala de proiecție a Cinematografului Victoria a fost arhiplină, la cele două filme difuzate în cadrul Centenarului Filmului Românesc: „Prea mic pentru un război atât de mare” și “Cardinalul”.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza