Peste 100.000 de persoane participă la procesiunea de Rusalii de la Șumuleu Ciuc

Peste 100.000 de persoane participă la procesiunea de Rusalii de la Șumuleu Ciuc
Pelerinajul Rusaliilor catolice de la Şumuleu Ciuc este considerat drept cel mai mare din Europa Centrală şi de Est şi îşi are originea în vremuri străvechi. În memoria acestui eveniment istoric, sute de mii de oameni din toate colţurile lumii vin anual în pelerinaj la Şumuleu Ciuc şi participă la procesiunea religioasă.

Aproximativ 1.600 de pelerini din Ungaria, care vor participa la procesiunea de Rusalii de la Şumuleu Ciuc, au ajuns, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în judeţul Harghita.

La procesiunea de Rusalii sunt aşteptate să participe peste 100.000 de persoane.

Printre personalităţile care vor lua parte la pelerinaj se află Marele Maestru al Ordinului Suveran de Malta, Alteţa Sa Fra' Matthew Festing. Marele Maestru al Ordinului Suveran de Malta.

Pelerinajul Rusaliilor catolice de la Şumuleu Ciuc este considerat drept cel mai mare din Europa Centrală şi de Est şi îşi are originea în vremuri străvechi

În 1567, principele Transilvaniei, Ioan Sigismund, a încercat să impună credincioşilor din scaunele secuieşti Ciuc, Gheorgheni şi Casin religia unitariană. Credincioşii adunaţi la Şumuleu, sub conducerea preotului Istvan din Joseni, au pornit să înfrunte armata principelui. După respingerea atacului, împodobindu-şi steagurile cu crengi de mesteacăn, bărbaţii s-au întors la Şumuleu şi împreună cu ceilalţi s-au rugat la Dumnezeu şi la Sfânta Fecioară, exprimindu-şi astfel recunostinţa pentru obţinerea victoriei.

 

Comenteaza