Peste 150 de experţi internaţionali, la Simpozionul USAMV

Peste 150 de experţi internaţionali, la Simpozionul USAMV
Peste 150 de experţi din mai multe ţări sunt aşteptaţi să vină la Cluj, la cea de-a XIII-a ediţie a Simpozionului Internaţional “Perspective ale Agriculturii Mileniului III", organizat de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV).

La evenimentul ce va avea loc joi şi vineri se vor reuni peste 650 de participanţi, cadre didactice universitare, cercetători şi doctoranzi, dintre care peste 150 de experţi internaţionali, reprezentanţi din Comisia Europeană, profesori şi cercetători din Austria, Germania, Belgia, Olanda, Spania, S.U.A., Africa de Sud, Algeria, Turcia şi Ungaria.

Pe parcursul celor două zile ale evenimentului, se vor prezenta 784 de lucrări ştiinţifice, în format oral şi poster. În acelaşi timp, vor avea loc  conferinţe invitate, susţinute de personalităţi internaţionale sau naţionale, şi mese rotunde, la care se vor dezbate rezultatele ştiinţifice sau tehnice recente.

"Acest simpozion este un forum care îşi propune, în contextul implementării Politicilor Agricole Comune la nivel european, un schimb dinamic de informaţii, experienţe, idei inovatoare şi concepte în domeniul ştiinţelor agricole şi horticole, al ştiinţei şi tehnologiei alimentare, al biotehnologiilor, medicinei veterinare, precum şi în alte domenii inter şi transdisciplinare", au transmis reprezentanţii USAMV.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc în data de 25 septembrie, de la ora 09:00, în Aula Magna "Mihai Şerban" din campusul universităţii, situat pe Calea Mănăştur, nr. 3-5. Simpozionul este organizat sub patronajul Ministerului Educaţiei Naţionale, al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi a Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, în colaborare cu universităţi de prestigiu din Austria, Belgia şi Spania.

Comenteaza