Peste 220 de studenţi s-au alăturat unei campanii de donare de sânge. Câte vieţi vor salva

Peste 220 de studenţi s-au alăturat unei campanii de donare de sânge. Câte vieţi vor salva
Peste 220 de persoane au răspuns apelului de a dona sânge în cadrul celei de-a doua ediţii a campaniei „Donăm împreună, UBB dă startul!”.

În total au donat 229 de persoane, interesul studenţilor crescând constant pe parcursul celor patru zile de desfăşurare.

Astfel, dacă în prima zi au donat 38 de persoane, în timp ce 12 au fost respinse, în cea de-a doua zi la Centrul de Transfuzii au mers 54 de persoane, dintre care 47 au şi donat sânge, şapte fiind respinse. 

Interesul maxim a fost înregistrat în cea de-a treia zi, când au donat 73 de persoane, în timp ce zece au fost respinse, un număr similar de donatori fiind şi în ultima zi a campaniei, când au donat 71 de tineri, iar opt au fost respinşi. 

De asemenea, un grup de 30 de studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă, împreună cu decanu facultății, Vasile Stanciu, urmează să se prezinte luni la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj pentru a dona sânge.

"Având în vedere că sângele unui donator poate salva trei vieţi, putem spune că în urma acestei campanii iniţiate de Universitatea Babeș-Bolyai 576 de persoane vor putea beneficia de sângele donat de studenţii UBB și ai altor universități", au precizat organizatorii acţiunii.

Campania îşi propune să continue și pe parcursul anului 2016 la Centrul de Transfuzie Sanguină Cluj-Napoca.

Comenteaza