Peste 300 de amenzi acordate de poliţişti ieri, în cadrul campaniei “Alege Viaţa”

Peste 300 de amenzi acordate de poliţişti ieri, în cadrul campaniei “Alege Viaţa”
Un număr de 312 sancţiuni contravenţionale au fost acordate ieri, de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj, în cadrul unei acţiuni care urmăreşte creşterea gradului de siguranţă publică şi reducerea riscului rutier.
La acţiuni, care s-au desfăşurat între orele 15-19, au particiopat 111 poliţişti, din cadrul structurilor de poliţie rutieră şi ordine publică ale IPj Cluj, fiind folosite 13 aparate radar.

“Acţiunile organizate fac parte din Planul de măsuri „Alege Viaţa” pus în aplicare la nivel naţional şi vizează atât prevenirea şi descurajarea persoanelor care sunt predispuse la comiterea faptelor de natură penală, cât şi combaterea fenomenului infracţional şi aplicarea cu fermitate a legii”, precizează într-un comunicat de presă angajaţii Centrului de Comunicare al IPJ Cluj.

Acţiunile au vizat “asigurarea unui climat de siguranţă rutieră”, dar şi depistarea perosnalor şi a bunurilor urmărite în temeiul legii, conform comunicatului respectiv.

Cele mai multe amenzi au fost acordate pentru încălcarea prevederilor legale cu privire la viteza legală de deplasare, fiind reţinute 16 permise de conducere, 5 dintre ele pentru deplasarea cu o viteză mai mare de 50 km/h.

Poliţiştii au constatat 4 infracţiuni cu privire la regimnul circulaţiei rutiere.


Comenteaza